Menu

Primarul Ion Vlădulescu va construi o grădiniță la nivelul Școlii de centru din Budești

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_budesti-primar.jpgEdilul Ion Vlădulescu spune că la nivelul localității Budești, pe infrastructură, lucrurile nu stau chiar atât de bine, deoarece localitatea fiind foarte mare și solicitările și cerințele sunt multe.

Acesta ne-a relatat că sunt foarte multe drumuri laterale și drumuri de interes local la care trebuie să intervină, lucru care a început să se întâmple de anul trecut și de acum doi ani. A început să asfalteze și să modernizeze drumurile de interes local astfel încât câți mai mulți cetățeni să beneficieze de condiții cât mai bune, asemenea cetățenilor care stau în centrul localității.


Bineînțeles, totul se face cu bani, de aceea s-a încercat prioritizarea investițiilor pe asfaltări așa încât să poată mulțumi cât mai mulți cetățeni. A început modernizarea drumurilor cu cea mai mare lungime de pe raza localității, lucrări care au început de anul trecut și vor continua și anul acesta.


Abia după aceea, a început să lucreze drumurile de interes local, deoarece acestea au lungimi mai mici și implică cheltuieli mai puține, dar și acestea sunt foarte multe, însă nu înseamnă că nu trebuie asfaltate toate.


Multe drumuri nu au introdusă rețeaua de canalizare iar edilul dorește ca mai întâi să aibă canalizarea peste tot pentru ca după aceea să modernizeze și să asfalteze și aceste drumuri.


La acest moment localitatea este cuprinsă în proiectul pe ADI APA Vâlcea pentru introducerea rețelei de canalizare pe toate lungimile de drumuri, însă lucrurile pe acest proiect nu merg foarte repede, fapt ce blochează investițiile.


Administrația locală este pregătită pentru a asfalta toate drumurile laterale de pe raza localității, iar edilul Vlădulescu speră ca procedurile de licitații să meargă mai repede pentru a începe lucrările de canalizare și astfel să poată asfalta și moderniza restul drumurilor.


La acest moment s-a finalizat în satul Ruda lucrările de modernizare ale Căminului Cultural iar anul viitor se dorește extinderea și modernizarea Căminului Cultural Budesti și de asemenea, extinderea și modernizarea Școlii Generale Budești în care își desfășoară activitatea 500 de elevi .


Budeștiul fiind o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea, edilul Vlădulescu recunoaște că unii locuitori își duc copiii la școlile din Municipiu, însă el își dorește ca un număr cât mai mare de copii să-și facă studiile în localitate, adică școlarii de până la clasa a VIII a.


Primarul Ion Vlădulescu va depune până în martie-aprilie 2018 documentația pentru finanțarea școlii din centrul localității, având în vedere că s-a deschis o Axă de fințare pe modernizare și extindere școli.


Totodată, administrația locală mai are depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru construcția unei grădinițe la nivelul Școlii de centru, proiect aflat în stadiu de evaluare, însă aceasta se așteaptă să semneze contractul de finanțare cât de curând.


De asemenea, s-a început modernizarea iluminatului public pe raza localității, lucru solicitat de cetățeni, însă, așa cum recunoaște însuși primarul, toate proiectele necesită timp pentru a putea fi finalizate.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN