Menu

Ion Georgescu și simțul ridicolului

f_350_200_16777215_00_images_banner1_georgescu_ion_interviu.jpg

 

 

 

 

 

Domnul Ion Georgescu a făcut din nou o serie de declarații într-un clip video pe care l-a postat pe Facebook.

După ce l-am văzut, cel puțin o oră am stat pe gânduri.

E greu să-ți controlezi sufletul când te lovește nenorocirea.

M-am gândit totuși că îi fac un bine fostului primar de Mioveni rugându-l să înceteze cu implicarea lui insidioasă în campania electorală.

- Credeți-mă, domnule primar, că în pofida amărăciunii pe care o resimțiți și a sfaturilor pe care, probabil, vi le dau unii și alții, nu e bine să vă dați în spectacol. Tăcerea misterioasă, cu un aer de solemnitate, de sfidare a sorții, v-ar face mult mai bine, i-ar face pe toți să se întrebe ce gândiți, cum vă simțiți, să vă compătimească și să vă regrete. Implicându-vă în campanie, ca și cum situația penală ar fi ceva marginal și trecător, vă faceți rău, vă puneți singur într-o situație ingrată.

Ion Georgescu le bate din nou obrazul celor din PSD, reproșându-le că s-au dezis de el, uitând că un partid nu e o biserică fondată la Mioveni de Iisus Georgescu.

Îmi cer scuze, nu vreau să fiu mușcător, dar știe bine domnul în cauză că în politică nu ai voie să greșești, că sentimentele nu își au locul, mai ales în preajma alegerilor.

A protestat primarul din Mioveni atunci când a fost arestat Dragnea în mod samavolnic, pentru o presupusă daună de câteva mii de euro ? Nu-mi amintesc.

Le bate obrazul domnul Georgescu și ziariștilor care îl critică, amintind publicului că aceiași ziariști îl lăudau cu puțin timp în urmă.

Nu mă număr printre cei care l-au criticat, dar încep să intru în rândul acestora deoarece spectacolul devine un pic grotesc.

Sare în ochi faptul că Ion Georgescu l-a îndemnat pe Alin Călinescu să fugă de la PSD, la PNL, să candideze pentru funcția de primar, pentru a le da astfel o lovitură foștilor colegi de partid.

Poate și pentru a ști că viitorul primar va acoperi câteva oale descoperite ?

În aceste condiții, domnul Ion Georgescu începe să devină toxic pentru Mioveniul căruia i-a făcut atât de mult bine.

- După ce ați muncit peste două decenii pentru Mioveni, de ce vreți să îl distrugeți, Excelență, dându-l pe mâna unui băiat care se pricepe la spectacole cu Măruță și alți artiști ?

De curând, ziarul Gherila a publicat o interesantă anchetă în care arată că mama și bunicul lui Alin Călinescu au făcut afaceri cu Primăria și Centrul Cultural Mioveni pe când tânărul candidat de azi se iubea cu fiica primarului.

Nu e nicio problemă, nu vorbim despre corupție aici, vorbim totuși despre legături penibile, iar ridicolul ucide mai tare decât orice altceva.

Dacă ai simțul ridicolului, desigur.

În Jurnalul de Argeș, am mai citit ceva despre o grădiniță ridicată într-o comună din Republica Moldova pe banii Primăriei Mioveni, pe pământul cumpărat de la primărița moldoveancă etc.

Din nou, pare bizar, știute fiind datoriile Primăriei de milioane de euro.

Ce m-a șocat a fost și chestiunea că v-ați angajat dimineața la Dacia Renault și ați demisionat după-amiaza ca să încasați spre seară un miliard despăgubiri.

Sper să nu fie adevărat, deși pare că e adevărat.

Totuși, nimic din toate acestea nu contează, când conduci zeci de ani o primărie, riști să comiți și unele, să le zic, inexactități.

Problema cu Alin Călinescu și PNL totuși contează.

- Sunteți pe cale să comiteți adevărata și profunda greșeală a vieții dumneavoastră publice, domnule primar.

Nu vreau să acuz mai mult decât simt că îmi permit, nici să insinuez legături primejdioase, dar începe să miroase urât chestiunea Georgescu – Călinescu via Alina Gorghiu. Aerul de martir pe care îl afișează domnul Georgescu îl clipurile de pe Facebook nu îl prind deloc, îl fac de-a dreptul ridicol.

- Sper că nu v-a părăsit simțul ridicolului, domnule primar.

Închei spunând că opinia mea despre dosarul penal este că Ion Georgescu a fost atras într-o cursă, la modul cel mai ordinar cu putință.

În urma implicării domniei sale în alegeri, adaug însă ceva:

Șoarecele nu ar cădea în cursă dacă nu i-ar plăcea slănina.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN