Menu

Presa din Vâlcea, slabă ca o mâță-n comă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bica_andra.jpg

 

 

 

 

 

 

Nu e doar vina ziariștilor, îi înțeleg, bătătura politico – mediatică a Vâlcii e mică, abia are loc hora să se învârtească, dar propun un experiment.

Să încerce un ziarist să ia un interviu de pildă doamnei vicepreședinte al Consiliului Județean, Andra Bică. Atenție la neatenție, nu e vorba despre o discuție cu un mare om de știință, cu un campion din sport sau cu un scriitor renumit, ci de un banal dialog cu un banal vice de la CJ.

Merge ? Nu merge !

Principalul motiv pentru care nu merge este că în conduita castei politice a PSD Vâlcea prezidentul Costi Rădulescu, în pofida tinereții sale, a reușit să controleze orice șoaptă.

Poate mai important însă ar fi că micul complex politico – industrial al județului funcționează pe principiul tăcerii.

Domne, nu spun omerta, nu săriți, spun doar tăcere.

Frica de transparență e la acești oameni aproape animalică, se tem că vorbind prea mult vor ajunge să se scape pe dânșii cu unele mici secrete, ori să își arate limitele, în vreme ce ei doresc să pară nelimitați.

Revenind la exemplul meu, spun că dna Bică a fost un excelent inspector general, dar ca om politic este zero. Zero la vedere, poate, ca incebergul, totul o fi sub nivelul mării.

Niciun punct de vedere nu i se cunoaște doamnei Andra Bică, dacă vrei să o citezi, Google cedează nervos, n-a spus niciodată nimic și nu va spune nimic, fiind Doamna Ciocul Mic cu joc de glezne.

Nu m-aș supăra să fiu contrazis, să apară un interviu, fie el și pe comandă, cum se fac rochiile de bal, doar să fie, deoarece bubuie tăcerea.

O tăcere asurzitoare, cum spunea cineva.

Cum din muțenia politicienilor, exceptându-l pe prezident, nu pot fi scrise articole serioase, spun că presa din Vâlcea e anorexică, slabă ca o mâță-n comă.

Ceea ce, pe principiul vaselor comunicante, nu îi împiedică pe alții să aibă bujori în obrăjori.

Gheorghe Smeoreanu

PS. Exemplul luat mai sus se potrivește și prietenilor mei, mari ziariști, pe care îi provoc cu simpatie și drag scriind ceea ce am scris și voi mai scrie pe temă.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN