Menu

VTV se prăbușește sub povara amatorismului și a intereselor

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_bica.jpg

 

 

 

 

 

 

Un articol semnat de Tiberiu Pîrnău în Ziarul de Vâlcea conține o frază cheie:

”Oricat de multi bani ar baga afaceristul Ilie Virgil Bica in VTV – fara jurnalisti adevarati – televiziunea a luat-o la vale, se mai uita cativa telespectatori, din greseala, la VTV. Acesta este adevarul gol-golut!” spune Tiberiu Pîrnău.

Sunt mai multe chestiuni care se învârtesc în jurul VTV, care de care mai ciudate.

În primul rând, apare întrebarea normală, de bun simț, dacă familia Bică a dorit să aibă un canal de televiziune pentru a face performanță în presă, ori pentru a avea o anumită pondere în sistemul politic al județului. Cum performanță nu vedem, ceea ce remarcă și Ziarul de Vâlcea, nu rămâne decât să ne gândim la a doua variantă.

Pe de altă parte, este de observat că nici VTV ca argument politic nu va sta multă vreme în picioare câtă vreme calitatea publicistică a postului se prăbușește. Dorind să câștige mult cu investiții puține, Virgil Bică poate ajunge să arunce banii pe fereastră, fiindcă nici liderii politici nu sunt atât de naivi încât să nu realizeze ceea ce spune Tiberiu Pîrnău și anume că lumea nu se mai uită la VTV.

Ipoteza mea este că dorind să fie mogul de presă Virgil Bică a vrut să împuște mai mulți iepuri dintr-o dată. Pe de o parte a dorit să dea ”clase”, cum se spune, ziariștilor cărora le era comandidar, să le arate că au devenit neimportanți, pe de altă parte să poată juca politic. Asupa primului aspect aș reveni cândva.

Una peste alta, este ciudat să vezi cum un patron de TIR-uri vrea să facă presă, neștiind cu ce se mănâncă această chestiune.

Precizând că aceste aspecte nu au legătură cu efortul depus de realizatoarea unui talk-show care se străduiește să se strecoare excelent printre meandre, rămâne un regret:

VTV se prăbușește sub povara amatorismului și a intereselor.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN