Menu

Dan Barna: Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS

f_350_200_16777215_00_images_Barna-14-apr-2021.jpg

 

 

 

 

 

 

După demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, vicepremierul Dan Barna a avut, în urmă cu puțin timp, o primă reacție:

”România este într-un război cu pandemia COVID. În astfel de momente se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea, în această dimineață, de către premierul Cîțu, a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este este o decizie unilaterală și imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității premierului Cîțu de a conduce o coaliție funcțională, în această perioadă foarte complexă și delicată.

Ne-am asumat, în momentul în care am cosntituit acest guvern, să luăm deciziile împreună, prin consultare și prin dialog, și asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineață am fost invitat de către premier la o discuție, care mi-a comunicat o decizie deja luată și transmisă președintelui României. (...)

Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS .

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate, corupt, căpușat, și am văzut reacțiile foarte vehemente și foarte dure și linșajul de presă care a fost direcționat asupra lui în ultimele săptămâni. (...)

Cerem o întâlnire de urgență, astăzi sau cel târziu mâine, a Coaliției, pentru a avea un dialog responsabil. Responsabil! Acesta este cuvântul cel mai important! Cu domnul președinte Ludovic Orban, cu domnul președinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîțu și a discuta soluția prin care USR PLUS continuă să păstreze responsabilitatea, alături de PNL și UDMR, în ceea ce înseamnă România de după guvernare, România de după criză și România care începe să se însănătoșească.

Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic, fără să fim atenți și fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă foarte dramatică", a spus Dan Barna.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN