Menu

UPDATE/// Bărbat decedat în autogară. N-a vrut să plece de la locul unde izbucnise un incendiu și i s-a făcut rău când a intervenit Poliția

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Smurd-2.jpg

 

 

 

UPDATE 19 aprilie:

Magistraţii Tribunalului Argeş au decis, luni 19 aprilie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi poliţişti de la Secţia 4 din Piteşti, Ilie Florea și Daniel Petruț Drăghici,care l-au imobilizat cu violenţă pe Barbu Alexandru, de 63 de ani, mort pe 16 aprilie, la Autogara Sud Piteşti, din cauza asfixiei mecanice:

Solutia pe scurt: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza art. 226 C.p.p., rap la art 223 alin. 2 Cod pr pen dispune arestarea preventiva a inculpaţilor FLOREA ILIE şi DRĂGHICI DANIEL-PETRUŢ, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 19.04.2021 şi până la data de 18.05.2021, inclusiv. (...) Cu drept de contestaţie in 48 de ore de la pronunţare/comunicare”.

Totodată, Biroul de Presă al IPJ Argeș a transmis următoarele: ”În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive (n.n.: Daniel Petruț Drăghici).
Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie a.c.(n.n.: Ilie Florea)”.

___________

 

UPDATE 18 aprilie:

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, dr. Dan Manu, a făcut declarații, astăzi, după efectuarea necropsiei bărbatului de 63 ani:

”Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi în baza ordonanţei dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma autopsiei, cu toate procedurile macroscopice, am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism. Cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică, iar ce a cauzat asfixierea mecanică, a fost comprimarea părţilor moi şi a toracelui. Sunt prelevate probe biologice. Ce pot să vă mai spun, laboratorul de toxicologie medico - legală m-a informat că are o alcoolemie de peste  doi la mie”.

Manu a adăugat că pe trupul bărbatului au fost descoperite şi traumatisme cranio-cerebrale, care puteau fi produse prin cădere.

”Sunt traumatisme şi cranio-cerebrale care au putut fi produse prin cădere şi lovire, dar şi aceste leziuni traumatice care au dus la asfixiere, traumatismul cervical şi al toracelui”, a declarat medicul.

____________

 UPDATE ora 14.25:

”Urmare a evenimentului din 16 aprilie a.c., în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă.
Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș”, transmite Biroul de Presă al IPJ Argeș.

____________

Știrea inițială:

În jurul orei 11, a izbucnit un incendiu la un local din Autogara Sud Pitești (a luat foc o fripteuză). 

În acele momente, un bărbat în vârstă de 63 ani, din Pitești, care consuma băuturi alcoolice la una dintre mese, a refuzat să iasă din incintă.

Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. 

A fost îndepărtat câțiva metri, iar în momentul când s-a încercat imobilizarea sa, i s-a făcut rău.

Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, iar echipajul SAJ aflat la locului a efectuat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Bărbatul decedat era bolnav, el având asupra sa mai multe medicamente.

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN