Menu

Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu vor afla că domnia și prostia se plătesc

f_350_200_16777215_00_images_banner1_tofan_mihailescu_1.jpg

 

 

 

 

 

 

La cea mai recentă ședință a Consiliului Local Pitești, așa-zisa ”dreaptă”, formată din consilierii PNL și USR-PLUS, a respins mai multe proiecte de hotărâre privind acordarea unor zile suplimentare de concediu angajaților din cadrul mai multor instituții care țin de Primărie.

Oamenilor din Poliția Locală, de la Primărie, de la ADP, de la Evidența Persoanelor, de la Filarmonică etc. li s-au refuzat cele câteva zile de concediu suplimentar pe care legea le permite în anumite condiții.

Atenție, nu este vorba despre bani, ci despre zile de concediu.

Desigur, poți fi un pic fundamentalist și să nu admiți că unii oameni lucrează în condiții dificile. Poți spune că pentru noi toți munca e grea și nu avem concedii suplimentare.

Pe de altă parte, să refuzi un pic de concediu mărit funcționarilor de la Primărie și de la instituțiile coordonate de Primărie pare un sadism gratuit și greu de explicat. Când consilierii încasează indemnizații grase pe la consilii de administrație sau pentru ședințele în care se ironizează și se ceartă, pare o răutate pură să iei un drept al celor care fac să funcționeze instituțiile.

De ce procedează ”dreapta” în felul acesta ?

Prima explicație este că acești oameni vor să pară că nu sunt populiști. Adică de ce să vorbim de condiții grele și periculoase de muncă atunci când avem de a face cu o activitate obișnuită ?

Dubla măsură iese însă în evidență, fiindcă aceiași funcționari sisizează că sunt consilieri care doar ridică mâna și atât, dar încasează bani serioși.

Pe scurt, niște piteșteni numiți consilieri le-au făcut un rău altor piteșteni numiți funcționari.

Mulți dintre cei care au făcut rău se cunosc cu victimele, se întâlnesc în diferite situații, poate au chiar relații amicale, de familie. Oricum, activitatea unora și altora îi aduce împreună în diferite situații.

Victimele se vor considera grav ofensate și îi vor ține minte pe cei de la PNL și USR-PLUS.

Îmi aduc aminte că președintele Adrian Miuțescu îmi spunea că PSD câștigă alegerile fiindcă se bazează pe funcționari. Deputatul Daniel Constantin zicea și el că liberalii au nevoie de un nou proiect dacă vor să câștige localele din 2024.

Noii viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu nu calcă cu dreptul în primărie în urma acestor decizii.

Fac hotărârile de respingere a câtorva zile de concediu parte din noul proiect liberal ? Poate dintr-un anti-proiect.

Încercând să fie riguroși, să pară inflexibili, să îi arate ei primarului Cristian Gentea cine conduce administrația la Pitești, cine pune șaua pe oraș, consilierii ”dreptei” și-au făcut dușmani din câteva mari grupuri de funcționari.

Merită ?

Nu a meritat și se va putea vedea în timp cum prostia și domnia se plătesc.

La vot.

Gheorghe Smeoreanu

ARGES - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN