Menu

Problema autostrăzii Pitești – Sibiu și războiul donquijotesc al deputatului Buican

cristian buicanCâțiva politicieni din Vâlcea, printre care deputatul liberal  Cristian Buican, au speriat lumea că Dan Șova nu mai face autostrada Pitești – Sibiu, optând pentru autostrada Comarnic – Brașov. Buican a mers până într-acolo încât i-a cerut ministrului Șova demisia, într-un comunicat pe care l-a publicat toată presa din zonă.

Vine însă duminică ministrul Dan Șova și declară, la un post de televiziune, că la sfarsitul lui 2014 ar putea incepe constructia autostrazii Sibiu - Brasov, iar un an mai tarziu si lucrarile pentru Sibiu - Pitesti, proiectele avand nevoie de actualizarea studiilor si a indicatorilor. Constructia ar putea dura 3 ani - 3 ani si jumatate in cazul primei, respectiv 2 ani si jumatate pentru cealalta.

Până aici, am putea crede că lui Șova i-au venit mințile la cap speriat de amenințările lui Cristian Buican.

Ministrul a mai explicat însă următoarele:

"Cele doua autostrazi nu se intersecteaza din punctul de vedere al sursei de finantare. Neexistand o varianta prioritara inseamna ca amandoua sunt la fel de importante, si Sibiu - Pitesti, si Sibiu - Brasov. Diferenta intre cele doua este ca Sibiu - Pitesti se afla pe reteaua principala din reteaua trans-europeana de transport, iar Sibiu-Brasov se afla pe reteaua extinsa. Autostrazile din reteaua principala se finanteaza intotdeauna din fonduri de coeziune, si avem 3 miliarde euro fonduri de coeziune pentru perioada 2014 - 2020, si o parte dintre ele vor fi folosite pentru finantarea autostrazii Sibiu - Pitesti, iar Sibiu - Brasov se finanteaza din fonduri de dezvoltare regionala".

Așadar, nu lupta la baionetă a liberalului a rezolvat problema, fiindcă nu era nicio problemă. Pur și simplu, cele două variante reprezintă fiecare altă gâscă în altă traistă.

De ce a pornit însă războiul deputatul Cristian Buican ?

Pentru a avea de unde se întoarce victorios, în aplauzele vâlcenilor extaziați.

 

 

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN