Menu

Alegeri, nebunie ! Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/dan-diaconescu.jpg'
There was a problem loading image 'images/dan-diaconescu.jpg'

 dan-diaconescu.jpgŞi dacă tot se va lăsa cu campanie la Râmnic, cel mai iritant episod va fi de fapt al doilea descălecat al lui Dan Diaconescu aici.

Din păcate, campania electorală va cunoaşte şi un astfel de episod, unde celebrul personaj va exploata la maximum fenomenul OLTCHIM şi disperarea vâlcenilor, îndopându-i cu populsime ieftine. Iar circul se va muta aşadar la noi în oraş. 

Un lucru este cert, Diaconescu va boicota din plin USL, dar asta nu înseamnă ca va aduce voturi PDL-ului. Cel mult va încurca destul de mult apele pe aici, încât românul, şi aşa buimac, se va trezi ca va vota supus unor presiuni mai mult viscerale decât raţionale.

În orice caz, va fi una din cele mai ciudate campanii electorale, într-un municipiu al şpăgii, unde nu avem candidaţi de top. Cam toată linia care se prefigurează a fi – Matei, Grigorescu, Buşu de la PSD, Rădulescu PDL, Veţeleanu UNPR, Pistol sau Dobrinescu de la PNL, Iulian Voicu PP-DD, au cam același strat de valenţă, sunt oameni de liga secundă, nu dau pe spate pe nimeni. Nu au anvergura lui Gutău, de exemplu. Sunt candidaţi mocofani, româneşte spus, savuroşi la o discuţie, dar nu au baston de primar. Poate Radulescu face excepție. Sunt buni pentru alte domenii, dar nu au pedigree de administratori de târg.

Revenind la show-ul mediatic pe care îl va face Dan Diaconescu, ar cam trebui să existe o delimitare a partidelor de acest tip de personaj. Nu cred că e necesar să facem o telenovelă din dezamăgirea oamenilor. Din păcare, aceste alegeri ar urma să aibă loc într-un moment propice pentru gargara lui DD. Adică, într-un regres al USL, dar nu pe un trend favorabil PDL. Deci, într-un vid de opţiuni, atunci când românul şomer de la OLTCHIM, sau grevist la USG poate îngurgita gogoşile pepedediste. 

Şi, uite cum îmi vine să-i spun ceva de dulce lui Frâncu, pentru viitorul apropiat pe care ni-l lasă moştenire. Dacă ştia, naiba, ce apucături are, nu mai intra în cursă să strice treburile, anul trecut pe vremea asta. Că sincer, mă ia cu dureri de cap, atunci când îmi amintesc de  conferinţele de presă în care ne toca la cap cu dunga de bicicilişti, cu preţurile exorbitante ale marcajelor rutiere, cu sensurile giratorii, cu bordurile, cu lăcustele portocalii. Cum se plimba prin cartierele oraşului şi petrece ore întregi la şuete cu cetăţenii, spunându-le cât de corupt e Rădulescu şi cât de înger e el.

Da, Frâncu ne-a aruncat într-un circ de care, sincer, nu aveam nevoie. Circul electoral, circ unde vom beneficia din plin de Diaconescu şi de reactivarea unor cumpănaşi şi a altor anonimi de prin partide de buzunar care se vor la primărie. Asta este moştenirea lui Frâncu după 6 luni de mandat. Măcar după Gutău și Rădulescu a rămas un oraş în plin proces de transformare, Frâncu însă ni-l aduce pe Dan Diaconescu la Râmnic să-şi facă acrobaţiile.

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK