Dovada că Buican minte. Încă nu s-au stabilit alegerile parţiale

Dovada că Buican minte. Încă nu s-au stabilit alegerile parţiale

Ieri, joi, a circulat în Vâlcea o ştire precum că în 22 martie vor avea loc alegeri parţiale la...

VÂLCEA / Iată câştigătorii concursului Annabella 20

VÂLCEA / Iată câştigătorii concursului Annabella 20

Anul 2014 a reprezentat pentru compania Annabella împlinirea a 20 de ani de activitate intensă,...

Atenţie, limbaj vulgar ! Consilierul municipal Bogdan Costinescu înjură o femeie

Atenţie, limbaj vulgar ! Consilierul municipal Bogdan Costinescu înjură o femeie

Am primit ieri un telefon în care mi s-s spus că Bogdan Costinescu, consilier local la Rm....

Femeia în reclame. Bine sau rău ?

Femeia în reclame. Bine sau rău ?

Râmnicu Vâlcea, 30 ianuarie 2015 – Marţi, 3 februarie 2015, începând cu ora 10.00, Asociaţia...

Cine l-a descântat pe Gheorghe Păsat ?

Cine l-a descântat pe Gheorghe Păsat ?

Noul şi controversatul preşedinte interimar al CJ Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat, era cunoscut...

 • Dovada că Buican minte. Încă nu s-au stabilit alegerile parţiale

  Dovada că Buican minte. Încă nu s-au stabilit alegerile parţiale

  Friday, 30 January 2015 14:54
 • VÂLCEA / Iată câştigătorii concursului Annabella 20

  VÂLCEA / Iată câştigătorii concursului Annabella 20

  Friday, 30 January 2015 14:34
 • Atenţie, limbaj vulgar ! Consilierul municipal Bogdan Costinescu înjură o femeie

  Atenţie, limbaj vulgar ! Consilierul municipal Bogdan Costinescu înjură o femeie

  Friday, 30 January 2015 13:20
 • Femeia în reclame. Bine sau rău ?

  Femeia în reclame. Bine sau rău ?

  Friday, 30 January 2015 12:44
 • Cine l-a descântat pe Gheorghe Păsat ?

  Cine l-a descântat pe Gheorghe Păsat ?

  Friday, 30 January 2015 11:51

Un ziar central lovește într-un ziarist local

Un ziar central lovește într-un ziarist localÎn ZIUAnews a apărut un material pe care deocamdată doar vi-l prezentăm, urmând a ne spune punctul de vedere după o atentă analiză.

“ZIUAnews vă prezintă, pentru prima dată în România, un eșafodaj politico-mediatic, prin care persoane fără pregătire profesională ajung în funcții-cheie ca urmare a unor relații neprincipiale, cum este legătura pe bani dintre un om politic și un jurnalist. O încrengătură senzațională între o familie dispusă să o servească pe Rovana Plumb în pofida oricăror norme jurnalistice sau principii ori competență, și un ministru parlamentar, Rovana Plumb, care a înțeles acum mult timp că favorurile ziariștilor trebuie răsplătite. Gras și pe bani publici.

ZIUAnews vă arată legătura dintre un ministru, un ziarist, un comisar șef al OPC și un fost polițist de la Crimă Organizată, uniți printr-un schimb de favoruri politice și jurnalistice. Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, i-a pus în funcții-cheie, aflate imediat sub comanda ei, pe membrii întregii familii a ziaristului Robert Dințoi, după ce acesta a servit-o publicistic, timp de opt ani, în ziarele vâlcene.

Polițistul Bogdan Dințoi, fratele ziaristului Robert Dințoi, a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului. Aceasta nu este prima răsplată oferită de Plumb familiei Dințoi. Soția ziaristului Robert Dințoi, Laura Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vâlcea

Odă pentru Plumb

Rovana Plumb a candidat, în 2004, pentru funcția de deputat de Vâlcea. În timpul campaniei electorale, a fost sprijinită intens de ziaristul vâlcean Robert Dințoi, însărcinat cu menținerea unei bune relații jurnalistice între publicația la care lucra și Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat actualul ministru al Mediului. Robert Dințoi a redactat numeroase articole elogioase la adresa Rovanei Plumb, pentru a o ajuta pe aceasta să-și atragă electoratul vâlcean de partea sa. Ceea ce, de altfel, a și reușit: între 2004 și 2008, Plumb a ajuns deputat de Vâlcea. Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews, ziaristul Dințoi se întâlnea adesea cu Rovana Plumb, în timpul deplasărilor acesteia în Râmnicu Vâlcea, când era însoțit de soția sa, Laura Dințoi, pe atunci inspector la OPC. La întâlniri, cuplul Dințoi se arăta foarte atent cu cea pe care a ajutat-o să ocupe fotoliul de deputat, oferindu-i, adesea, mici cadouri.

Rovana - europarlamentar, Laura - șefă la OPC

Relația neprincipială dintre ministrul Mediului și familia ziaristului Dințoi a rezistat în timp și chiar a înflorit. În anul 2009, Rovana Plumb a candidat pentru un mandat de europarlamentar, prilej cu care Robert Dințoi a demonstrat, încă o dată, prin intermediul articolelor publicate în ziarul „Viața Vâlcii”, suportul pe care i-l acordă omului politic. Însă ajutorul lui Dințoi nu a venit gratis sau din vreo convingere naivă de ziarist. Motivul pentru care jurnalistul i-a adus ode Rovanei Plumb a fost unul extrem de concret și de pecuniar pentru Dințoi: ungerea, prin concurs, a soției sale, Laura Dințoi, ca șef al OPC. Interesantă a fost modalitatea în care aceasta a ocupat funcția. Dacă ar fi fost numită, ar fi putu fi oricând schimbată, politic, din funcție. Însă pentru că și-a obținut locul prin concurs, nu mai poate fi înlăturată de la șefia OPC fărăpierderi bănești pentru instituție. Interesant este că Laura Dințoi a avut și un contracandidat. Favorit, la început, în lupta pentru ocuparea celui mai înalt scaun de la OPC, contracandidatul a înțeles repede că jocurile erau făcute și că e mai bine să stea în banca lui.

Fost polițist DIICOT, favorit la șefia Corpului de Control

Articolele laudative au continuat, relația a devenit tot mai apropiată, iar Rovana Plumb a urcat tot mai mult pe scena politicii românești. În vara anului trecut, personaje din anturajul lui Robert Dințoi au dat sfoară în țară că fratele acestuia urmează să fie detașat la Ministerul Mediului, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie. Bogdan Dințoi, absolvent al Academiei de Poliție și licențiat în Drept, a lucrat mai mulți ani în cadrul Inspectoratului de Poliție din Râmnicu Vâlcea, ultima perioadă din carieră petrecând-o ca polițist al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). În luna septembrie, acesta a plecat la Cabinetul condus de Rovana Plumb, ca șef al corpului său de control.

Robert Dințoi, redactor șef la ziarul ministrului Mediului

În a doua jumătate a anului 2012, Robert Dințoi a fost demis din funcția de director al publicației „Viața Vâlcii”, după care a lucrat ca redactor pentru un alt ziar local. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței”, patronată de actualul ministru al Mediului. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale. În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat - atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale - unul controversat.”

 

Share

Add comment

ULTIMELE ARTICOLE

dovada-ca-buican-minte-inca-nu-s-au-stabilit-alegerile-partialeIeri, joi, a circulat în Vâlcea o ştire precum că în...
valcea-iata-castigatorii-concursului-annabella-20 Anul 2014 a reprezentat pentru compania Annabella...
stia-sau-nu-stia-cum-se-apara-elena-udrea-pe-facebook“Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi...
femeia-in-reclame-bine-sau-rauRâmnicu Vâlcea, 30 ianuarie 2015 – Marţi, 3 februarie...
elena-udrea-va-tine-catusele-la-vedereDacă mă întrebaţi pe mine, cred că procurorii au...
cine-l-a-descantat-pe-gheorghe-pasatNoul şi controversatul preşedinte interimar al CJ...
actiuni-de-protest-ale-functionarilor-publici                                                     ...
o-surpriza-placuta-laraport-roNu ştiu cine editează situl laraport.ro, am auzit...

SC SMEOREANU PRESS SRL (Com. Albota, Str. Albota nr. 316, jud. Arges)
Director: Gheorghe Smeoreanu
Director Marketing: Ana Smeoreanu
Consilier Marketing: Eva Smeoreanu
Grafician: Mihai Constantin
E-mail: ziarulcriterii@yahoo.com
Tel: 0758. 072. 861