Zi crucială pentru Platforma Chimică Rm. Vâlcea. Mihai Bălan a convins Consiliul Județean. PSD a pierdut CET-ul

Zi crucială pentru Platforma Chimică Rm. Vâlcea. Mihai Bălan a convins Consiliul Județean. PSD a pierdut CET-ul

Înghesuială ca odinioară în trenul de Constanța a fost azi la ședința Consiliului Județean...

VÂLCEA/ Programul LINE CINEMA (River Plaza Mall) în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie

VÂLCEA/ Programul LINE CINEMA (River Plaza Mall) în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie

  Horns Joi 30.10.2014 - 14:30; 21:10 Vineri 31.10.2014 - 18:45 Sambata 01.11.2014 - 18:25;...

Deputatul Romeo Rădulescu: Stop facturilor de regularizare la gaze şi curent!

Deputatul Romeo Rădulescu: Stop facturilor de regularizare la gaze şi curent!

Domnul deputat Romeo Rădulescu (Grup PC–PLR) a depus miercuri, 29 octombrie, o iniţiativă...

Senzațional ! Soția vicepreședintelui PNL Vâlcea Victor Giosan – DEFAVORIZATĂ

Senzațional ! Soția vicepreședintelui PNL Vâlcea Victor Giosan – DEFAVORIZATĂ

Victor Giosan, vicepreședinte PNL Vâlcea, de profesie expert în domeniul politico-economic și...

Un nou segment de bulevard inaugurat în Râmnicu Vâlcea. VIDEO

Un nou segment de bulevard inaugurat în Râmnicu Vâlcea. VIDEO

Miercuri, 29 octombrie, în prezenţa primarului interimar Gigi Matei, a subprefectului Aurora...

 • Zi crucială pentru Platforma Chimică Rm. Vâlcea. Mihai Bălan a convins Consiliul Județean. PSD a pierdut CET-ul

  Zi crucială pentru Platforma Chimică Rm. Vâlcea. Mihai Bălan a convins Consiliul Județean. PSD a...

  Thursday, 30 October 2014 14:31
 • VÂLCEA/ Programul LINE CINEMA (River Plaza Mall) în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie

  VÂLCEA/ Programul LINE CINEMA (River Plaza Mall) în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie

  Thursday, 30 October 2014 00:06
 • Deputatul Romeo Rădulescu: Stop facturilor de regularizare la gaze şi curent!

  Deputatul Romeo Rădulescu: Stop facturilor de regularizare la gaze şi curent!

  Wednesday, 29 October 2014 23:48
 • Senzațional ! Soția vicepreședintelui PNL Vâlcea Victor Giosan – DEFAVORIZATĂ

  Senzațional ! Soția vicepreședintelui PNL Vâlcea Victor Giosan – DEFAVORIZATĂ

  Wednesday, 29 October 2014 23:12
 • Un nou segment de bulevard inaugurat în Râmnicu Vâlcea. VIDEO

  Un nou segment de bulevard inaugurat în Râmnicu Vâlcea. VIDEO

  Wednesday, 29 October 2014 22:58

Un ziar central lovește într-un ziarist local

Un ziar central lovește într-un ziarist localÎn ZIUAnews a apărut un material pe care deocamdată doar vi-l prezentăm, urmând a ne spune punctul de vedere după o atentă analiză.

“ZIUAnews vă prezintă, pentru prima dată în România, un eșafodaj politico-mediatic, prin care persoane fără pregătire profesională ajung în funcții-cheie ca urmare a unor relații neprincipiale, cum este legătura pe bani dintre un om politic și un jurnalist. O încrengătură senzațională între o familie dispusă să o servească pe Rovana Plumb în pofida oricăror norme jurnalistice sau principii ori competență, și un ministru parlamentar, Rovana Plumb, care a înțeles acum mult timp că favorurile ziariștilor trebuie răsplătite. Gras și pe bani publici.

ZIUAnews vă arată legătura dintre un ministru, un ziarist, un comisar șef al OPC și un fost polițist de la Crimă Organizată, uniți printr-un schimb de favoruri politice și jurnalistice. Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, i-a pus în funcții-cheie, aflate imediat sub comanda ei, pe membrii întregii familii a ziaristului Robert Dințoi, după ce acesta a servit-o publicistic, timp de opt ani, în ziarele vâlcene.

Polițistul Bogdan Dințoi, fratele ziaristului Robert Dințoi, a fost transferat, la ordinul ministrului Plumb, ca șef al corpului de control la Ministeru Mediului. Aceasta nu este prima răsplată oferită de Plumb familiei Dințoi. Soția ziaristului Robert Dințoi, Laura Dințoi, a fost numită la conducerea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Vâlcea

Odă pentru Plumb

Rovana Plumb a candidat, în 2004, pentru funcția de deputat de Vâlcea. În timpul campaniei electorale, a fost sprijinită intens de ziaristul vâlcean Robert Dințoi, însărcinat cu menținerea unei bune relații jurnalistice între publicația la care lucra și Partidul Social Democrat, din partea căruia a candidat actualul ministru al Mediului. Robert Dințoi a redactat numeroase articole elogioase la adresa Rovanei Plumb, pentru a o ajuta pe aceasta să-și atragă electoratul vâlcean de partea sa. Ceea ce, de altfel, a și reușit: între 2004 și 2008, Plumb a ajuns deputat de Vâlcea. Potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews, ziaristul Dințoi se întâlnea adesea cu Rovana Plumb, în timpul deplasărilor acesteia în Râmnicu Vâlcea, când era însoțit de soția sa, Laura Dințoi, pe atunci inspector la OPC. La întâlniri, cuplul Dințoi se arăta foarte atent cu cea pe care a ajutat-o să ocupe fotoliul de deputat, oferindu-i, adesea, mici cadouri.

Rovana - europarlamentar, Laura - șefă la OPC

Relația neprincipială dintre ministrul Mediului și familia ziaristului Dințoi a rezistat în timp și chiar a înflorit. În anul 2009, Rovana Plumb a candidat pentru un mandat de europarlamentar, prilej cu care Robert Dințoi a demonstrat, încă o dată, prin intermediul articolelor publicate în ziarul „Viața Vâlcii”, suportul pe care i-l acordă omului politic. Însă ajutorul lui Dințoi nu a venit gratis sau din vreo convingere naivă de ziarist. Motivul pentru care jurnalistul i-a adus ode Rovanei Plumb a fost unul extrem de concret și de pecuniar pentru Dințoi: ungerea, prin concurs, a soției sale, Laura Dințoi, ca șef al OPC. Interesantă a fost modalitatea în care aceasta a ocupat funcția. Dacă ar fi fost numită, ar fi putu fi oricând schimbată, politic, din funcție. Însă pentru că și-a obținut locul prin concurs, nu mai poate fi înlăturată de la șefia OPC fărăpierderi bănești pentru instituție. Interesant este că Laura Dințoi a avut și un contracandidat. Favorit, la început, în lupta pentru ocuparea celui mai înalt scaun de la OPC, contracandidatul a înțeles repede că jocurile erau făcute și că e mai bine să stea în banca lui.

Fost polițist DIICOT, favorit la șefia Corpului de Control

Articolele laudative au continuat, relația a devenit tot mai apropiată, iar Rovana Plumb a urcat tot mai mult pe scena politicii românești. În vara anului trecut, personaje din anturajul lui Robert Dințoi au dat sfoară în țară că fratele acestuia urmează să fie detașat la Ministerul Mediului, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie. Bogdan Dințoi, absolvent al Academiei de Poliție și licențiat în Drept, a lucrat mai mulți ani în cadrul Inspectoratului de Poliție din Râmnicu Vâlcea, ultima perioadă din carieră petrecând-o ca polițist al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). În luna septembrie, acesta a plecat la Cabinetul condus de Rovana Plumb, ca șef al corpului său de control.

Robert Dințoi, redactor șef la ziarul ministrului Mediului

În a doua jumătate a anului 2012, Robert Dințoi a fost demis din funcția de director al publicației „Viața Vâlcii”, după care a lucrat ca redactor pentru un alt ziar local. Cu ocazia campaniei electorale în care Rovana Plumb a candidat la alegerile parlamentare, Robert Dințoi a devenit redactorul șef al publicației „Vocea Dâmboviței”, patronată de actualul ministru al Mediului. În timpul luptei politice pentru fotoliile de deputați și de senatori, ziaristul a dus și el lupta sa, una jurnalistică, pentru a atrage, din nou, electoratul de partea protectoarei sale. În ciuda zvonurilor apărute atunci, conform cărora ziarul este doar unul de campanie, ministrul Mediului a dorit ca publicația să continue să existe, patronul politicii editoriale fiind, în continuare, Robert Dințoi, un ziarist considerat - atât de colegii de breaslă, cât și de personaje politice locale - unul controversat.”

 

Share

Add comment

Voteaza legal!

ULTIMELE ARTICOLE

pozele-de-la-paris-ale-elenei-udrea-ar-putea-fi-un-fel-de-selfiePentru cine nu a urmărit povestea, iat-o, pe...
iohannis-dezleaga-misterul-vilei-de-la-wurzburg-si-il-ataca-dur-pe-ponta  Modul zgârcit și defazat în care Klaus Iohannis...
soc-nimic-despre-iohannisRomânii s-ar putea să-l aleagă președinte pe premierul...
sua-il-vaneaza-la-aceasta-ora-pe-marele-regizor-roman-polanskiStatele Unite au cerut Poloniei sa-l aresteze pe...
tarifele-noului-cimitir-orasenesc-mioveni Cu o capacitate de aproximativ o mie de locuri şi o...
daca-apare-un-eads-cu-ponta-atunci-dna-e-o-curva-iar-alegerile-o-batjocura  Dacă este adevărat că Victor Ponta este implicat în...
dosarul-eads-il-va-ruina-pe-pontaIn momentul declansarii operatiunii: “spaga pentru...
e-la-moda-va-puteti-alege-cnp-ul-personalizat Contra unei taxe, românii își vor putea alege...

SC SMEOREANU PRESS SRL (Com. Albota, Str. Albota nr. 316, jud. Arges)
Director: Gheorghe Smeoreanu
Director Marketing: Ana Smeoreanu
Consilier Marketing: Eva Smeoreanu
Grafician: Mihai Constantin
E-mail: ziarulcriterii@yahoo.com
Tel: 0758. 072. 861