Logo

Ne-au lăsat cu gura căscată. Judecătorii vâlceni se consideră oameni de știință

judecatoria_Valcea.jpgJudecătoria din Rm. Vâlcea a ajuns celebră.

Ca și cum ar fi rezolvat toate problemele care țin de amânarea la infinit a dosarelor, de rețelele de interese politice și economice care macină de ani buni justiția vâlceană, judecătorii de sub dealul Capela îl vor afară din CSM pe colegul lor Cristi Dănileț.

Nu bag mâna în foc, dar impresia este că a fost aleasă o judecătorie din centrul țării pentru a lua foc, în mod concentric, toate celelalte.

Iarăși nu bag mâna în foc, dar aici miroase a lucrătură de partid, președintele judecătoriei fiind odrasla unui primar liberal.

Pentru ce bag mâna în foc este modul stupid în care Judecătoria Rm. Vâlcea își argumentează decizia. Comunicatul care a apărut în toate gazetele parcă ar vrea să demonstreze că judecătorii de sub Capela vorbesc păsăreasca. 

Aproape că nu are rost să fac o analiză de text, fiindcă textul în sine pare o glumă proastă. Iată-l:

"In esenta, Adunarea Generala a Judecatorilor a considerat ca domnul judecator Cristi Vasilica Danilet si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului, participand activ la o procedura netransparenta de alegere a conducerii Consiuliului in contra celor insusite in proiectul de candidatura, iar pozitiile sale publice exprimate recent au lasat unui observator obiectiv impresia implicarii mai degraba in alte scopuri precum, fara a fi singurul, cel al promovarii propriei sale imagini decat a intereselor judecatorilor romani".

Cine e “observatorul obiectiv” ? Au devenit judecătorii vâlceni oameni de știință în sens kantian ? Dar exprimarea “alte scopuri precum, fără a fi singurul” ce înseamnă ?

Judecătorii vâlceni au condamnat în mai multe rânduri ziariști. Probabil că, la acest capitol, sunt primii din țară. 

Tot fruntași sunt și la lipsa de comunicare cu presa.

Tot în frunte se află și la capitolul transparență.

Așa stând lucrurile, nu e de mirare că îl vor afară din CSM pe Dănițeț. Acesta vorbește prea mult și atentează astfel la spiritul de castă al judecătorilor.

Afară !

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.