Menu

Pe înțelesul tuturor: 7 păcate de moarte care au dus Oltchim în iad

oltchim.jpg1.Vânzarea Arpechim de către guvernul Adrian Năstase, care nu a privit în viitor.

2.Micșorarea  părții de capital social a statului de către guvernul Tăriceanu, fapt care a dus acționarul minoritar PCC de la 2% la circa 20%. Ulterior, PCC a sabotat acțiunile economico-financiare ale Oltchim.

3.Neplata la timp a materiei prime cumpărate de la Arpechim, ceea ce a reprezentat una dintre cauzele pentru care OMV a închis rafinăria și piroliza, tăind astfel legătura cu Oltchim

4. Căpușarea combinatului de către acoliții directorului general Constantin Roibu. Au fost furnizori de ma¬te¬riale la suprapreț, precum și clienți la preț sub cel al pieței. Firme care n-au de-a face cu petrochimia  au fost găzduite pe platforma Oltchim. Combinatul cumpăra în nu¬me propriu energie electrică de la „băieții deștepți“ și le-o dădea pe gratis.

5.Amestecându-se foarte serios în politica locală, sprijinind principalele partide la nivel central, Constantin Roibu a fost obligat să returneze serviciile, aprobând diferite afaceri păguboase.

6.Autoritățile statului nu au pus piciorul în prag, fiind îndatorate lui Roibu, indiferent de partide și guverne. Cele 190 de rapoarte ale SRI despre neregulile de la combinat au fost ignorate.

7.Administrația locală, politicienii locali, presa locală și suporterii echipei de handbal au realizat un cult al personalității lui Constantin Roibu mai puternic decât cel de care se bucurau foștii prim-secretari ai județului.

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN