Menu

Schimbare spectaculoasă de destin în viața ziaristului vâlcean Tiberiu Pîrnău

 

tiberiu_pirnau.jpgZiaristul Tiberiu Pîrnău, directorul publicației „Ziarul de Vâlcea”, a fost primul care a semnalat până la capăt aberațiile managementului Oltchim. Mai fusese o tentativă publicistică în acest sens, dar până la urmă deturnată și eșuată. Presei din Vâlcea nu i-a fost ușor, controlată fiind economic, în mare parte, de Constantin Roibu.

Tiberi Pîrnău a scris un lung serial de dezvăluiri cu privire la afacerile derulate pe spinarea combinatului de Roibu, iar pentru fiecare articol acesta l-a dat în judecată, cerând despăgubiri de multe miliarde. 

Neavând ce face, considerând cauza Oltchim pierdută, Roibu, împreună cu câțiva dintre directorii săi, a petrecut o zi întreagă pe holurile Judecătoriei Vâlcea, în primăvara acestui an, încercând să se apere și să obțină condamnarea la despăgubiri imense a ziaristului.

Interesant este că justiția din Vâlcea pe de o parte a refuzat să comaseze aceste dosare, chiar dacă era vorba despre una și aceeași anchetă, iar pe de altă parte, i-a și dat câștig de cauză, în primă instanță, directorului general al Oltchim.

Roibu și-a permis să plătească unul dintre cei mai buni și mai scumpi avocați vâlceni, Octavian Fieroiu, cel care îl apărase și pe fostul primar Mircia Gutău în procesul de luare de mită,pe care, de altminteri, l-a și pierdut.

Nori negri se adunaseră deasupra capului lui Tiberiu Pîrnău, știut fiind că un ziar local nu are cum genera venituri de miliarde pe care Roibu le pretindea ca despăgubiri.

De remarcat că în tot acest timp DNA nu a schițat nici un gest pentru a cerceta dacă cele scrise de Tiberiu Pîrnău sunt sau nu adevărate.

Acum, situația s-a schimbat la 180 de grade. Chiar dacă dosarele, în marea lor majoritate, nu au fost finalizate, Tiberiu Pîrnău a câștigat. Invitat la mai multe posturi centrale de televiziune, intervievat de ziare importante,  acesta a putut să demonstreze că are dreptate.

Premierul Ponta a vorbit despre escrocheriile de la Oltchim, alte zeci de persoane publice au discutat despre acest lucru, DNA se află deja pe platforma chimică.

Tiberiu Pîrnău a învins.

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN