Menu

Deputatul Eugen Neață: ”Dialogul este o sursă de informații utile despre preocupările și grijile celor mulți”

f_350_200_16777215_00_images_banner6_neata_sesiune_parlamentara_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Deschiderea sesiunii în Parlamentul României

Am participat la ședința de deschidere a noii sesiuni a Parlamentului României. Cum spuneam și în alte rânduri, acestea sunt momente foarte importante de comunicare pentru mine, de data aceasta cu mai mulți parlamentari decât în mod obișnuit.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_neata_sesiune_parlamentara.jpg

Mă număr printre cei dornici de comunicare cu cât mai multă lume, cu oameni cât mai diverși, mulți dintre ei fiind chiar printre colegii mei din Parlamentul României. Au fost aleși, ca și mine, de oamenii din regiunile pe care le reprezintă și știu cel mai bine problemele specifice locului din care provin, dar și problemele cu care se confruntă românii în plan național. Parlamentarii au în mod obișnuit multă informație referitoare la preocupările publicului, la nevoi umane reale, la dificultăți legislative pe care le întâmpină oamenii obișnuiți.

Am mai spus-o aici și în alte dăți, contribuția unui parlamentar la activitatea de legiferare din parlament are la bază o documentare permanentă în mediile publice și de specialitate în care se mișcă. Parlamentul însuși este un astfel de mediu și eu sunt dintre cei care se antrenează în discuții cu deputații și senatorii, indiferent de culoarea grupului lor politic.

Menținerea deschisă a acestui dialog are întotdeauna câteva beneficii pentru un parlamentar. Dialogul este o sursă de informații utile despre preocupările și grijile celor mulți. Este și un prilej de verificare prin comparație a preocupărilor legislative pe care le ai ca parlamentar. Și mai este un prilej de construcție a susținerii prin vot a unei inițiative legislative pe care o poți avea la un moment dat. Deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului României este un bun prilej pentru realizarea acestor obiective.

În mod formal, ședința de deschidere a sesiunii este și un prilej de reorganizare a grupurilor parlamentare, de exemplu. Se propun noi lideri ai grupurilor parlamentare sau se confirmă cei existenți, lucru realizat prin vot în plen.

Eugen Neață-Deputat PSD Vâlcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN