Menu

Constantin Rădulescu: Investiție majoră în județul Vâlcea! Centrală hidroelectrică la Câineni!

f_350_200_16777215_00_images_banner6_Radulescu_Caineni.jpg

 

 

 

 

 

 

Astăzi, m-am întâlnit, la Consiliul Județean Vâlcea, cu Ovidiu Spătari, director în cadrul Hidroelectrica SA – Sucursala Sebeș, pentru a discuta despre pașii necesari obținerii avizelor pentru continuarea unui proiect început înainte de '89 și sistat în lipsa finanțării.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_Radulescu_Caineni_2.jpg

Este vorba despre un proiect de investiții ce cuprindea 5 centrale hidroelectrice, situate pe râul Olt, la: Cornetu, Robești, Câineni, Lotrioara și Racovița. Trei dintre acestea au fost finalizate, iar celelalte două, respectiv, Câineni și Lotrioara, urmând a fi realizate până în anul 2026.

Pentru investiția din județul Vâlcea, Hidroelectrica a obținut o finanțare de cca 100 milioane euro, prin PNRR.

Aceasta este o veste bună pentru județul nostru, deoarece investiția presupune crearea de noi locuri de muncă, în special pe perioada derulării lucrărilor, dar și ulterior, pentru exploatarea centralei.

CJ Vâlcea va urgenta, în condițiile legii, procedurile în vederea emiterii avizelor necesare pentru începerea acestui proiect de o importanță majoră, care, odată finalizat, va contribui substanțial la asigurarea necesarului de energie electrică la nivel național.

Constantin Rădulescu-Președintele Consiliului Județean Vâlcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN