Menu

Senatorul Bogdan Matei: Comasarea alegerilor solicitată de PNL s-ar putea să fie o temă falsă

f_350_200_16777215_00_images_banner6_matei_senator_pensiile_magistratilor.jpg

 

 

 

 

 

 

Colegii din PNL să lase aceste discuții electorale pentru perioada în care ne apropiem de alegeri.

Acum sunt teme mult mai presante pentru cetățeni decât modul în care se va vota în 2024.

Le propunem să discutăm mai puțin despre alegerile din 2024 și să vorbim mai mult despre cum să guvernăm pentru cetățeni. Întâi să rezolvăm problemele economice și abia apoi ne putem ocupa și de chestiunile politice sau electorale.

În plus s-ar putea să fie o temă falsă. CCR s-a mai pronunțat pe subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare și a spus că e neconstituțională. Nu poți nici să prelungești mandatele aleșilor locali, nici să devansezi alegerile pentru parlamentari.

Alegerile locale nu pot fi amânate: Codul Administrativ Art. 151 – Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă ori alte situații expres prevăzute de lege atunci când, din cauza acestor situații, nu pot fi organizate alegeri până la expirarea mandatului prevăzut la alin.1

Alegerile parlamentare nu pot fi devansate: Constituția României art. 63 alin. (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.

Bogdan Constatin Matei-Senator PSD de Vâlcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN