Menu

Ateliere pentru elevi si demonstrație de sculptură nocturnă la Măciuca

f_350_200_16777215_00_images_banner6_Tabra-de-Sculptur-n-Piatr-Mciuca-2021_6.jpg

 

 

 

 

 

In cadrul celei de a treia editii a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca, inaugurata pe 5 septembrie 2021, vor avea loc noi evenimente conexe, menite sa puna evidenta mai multe dintre obiectivele programului:

-educatia prin arta si constientizarea de catre tanara generatie a importantei si rolului artistului in societate;

-crearea unor punti de comunicarea intre sculptorii participanti la tabara si artistii in formare sau artistii consacrati din Filiala Ramnicu Valcea a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, dar si intre artisti si comunitatea locala;

-sublinierea importantei solidaritatii de breasla.

Evenimentele programate sa aiba loc in centrul comunei Maciuca pentru sambata, 18 septembrie 2021, vor avea loc astfel:

- Atelierul de ceramica, sustinut de prof. Corina Croitoru din Ramnicu Valcea, pentru elevii de la Liceul Teoretic Maciuca, intre orele 10.00 – 12.00.

- Atelierul de pictura pe panza, sustinut de prof. Aurelia Sanda din Ramnicu Valcea, pentru elevi ai clasei de pictura de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Ramnicu Valcea, intre orele 10.00 – 12.00.

- Atelierul de modelaj sustinut de prof. Bogdan Saliste din Ramnicu Valcea, pentru elevi ai clasei de sculptura de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Ramnicu Valcea, intre orele 10.00 – 12.00.

- Demonstratia de sculptura nocturna, oferita de cei zece artisti participanti la editia a treia a Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca, pentru publicul din zona, dar si pentru confratii lor din Filiala Ramnicu Valcea a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, urmata de focul de tabara, cu incepere de la ora 19.30.

Elevii prezenti la atelierele de creatie vor avea prilejul de a vedea cum se realizeaza o sculptura monumentala in marmura si de a sta de vorba cu artistii participanti la tabara.

Editia 2021 a taberei, ca si cea din 2017, este co-finantata de Administratia Fondului Cultural-National.

Partenerii proiectului sunt: Primaria Maciuca, Consiliul Local Maciuca, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Ramnicu Valcea, Uniunea Artistilor Plastici – Filiala Craiova.

Sponsor principal: Damila SRL

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, TVR Craiova, Kiss FM Craiova, Kiss FM Ramnicu Valcea, Antena 3 Valcea, Catavencii, IQads, Spotmedia, Zeppelin, Igloo, Modernism, Revista Atelierul, PRwave, Goingout.ro, Bookblog, Iqool, Catchy, 4arte, Gazeta de Sud, Indiscret in Oltenia, SMARK.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN