Menu

Liviu Popescu perseverează diabolic

f_350_200_16777215_00_images_banner1_popescu_l_1.jpg

 

 

 

 

 

Ziaristul Liviu Popescu răspunde opiniilor mele cu privire la progresiști și globaliști. Printre altele, spusesem că progresiștii, cei puțin cei din USR, lasă impresia că ignoră pregătirea școlară și universitară.

Liviu Popescu începe cu următoarea opinie:

”Societatea aia globală, pentru care militez și pentru care mă ceartă jurnalistul Gheorghe Smeoreanu este una egalitară. Este una care nu pune accent pe numărul de clase absolvite, ci pe pricepere. Societatea aia va fi egală și pentru ingineri, și pentru profesori, și pentru tâmplari, și pentru electricieni. În societatea aia va fi plătită munca, responsabilitatea, talentul, plăcerea de a munci. Nu diplomele, nu concertele lui Bach vizonate și nu numărul de cărți citite”.

Două prime observații.

Oamenii trebuie respectați, toți, nu doar cei cu școală. Marea problemă este când partidele îi pun pe cei cu studii dubioase ori incerte să conducă societatea.

Avem un exemplu chiar la Vâlcea. Dl Virgil Pîrvulescu avea note de 5 și 6 la liceu, la materiile economice, iar apoi a ajuns mare șef la ANAF și secretar de stat. A absolvit ”Brâncoveanu” și spune că ”a urmat” la ASE pentru a se prezenta ca fiind mai competent.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a fost secretar de stat și șef peste transporturile aeriene și navale deși diploma sa de la Bioterra pare dubioasă.

Actualul ministru al Sănătății pare și el a avea o pregătire universitară întârziată.

Însuși premierul Cîțu nu a luat treapta la liceu și a dat la ASE fără să intre până când s-a școlit, ori l-au școlit alții, prin America. Acum, notele sale de la colegiu sunt puse la secret și ziaristul Tiberiu Pîrnău a deschis un proces pentru desecretizare.

Sunt pentru o societate în care oamenii se bucură de același respect, dar nu pentru una în care, cum zice Liviu Popescu grăbindu-se, ” nu pune accent pe numărul de clase absolvite, ci pe pricepere”. Păi, de unde pricepere dacă nu de la ”numărul de clase absolvite” , cu note bune ?

Mai departe, dl Popescu zice:

”Pentru mine societatea se împarte în profesioniști și în puturoși. Nu se împarte după studii, după orele de mers la teatru sau la filarmonică. După numărul de cărți citite”.

Mare eroare, mare șmecherie găsesc în aceste fraze. Sunt meserii, cum ar cea de jurnalist, de analist politic, de profesor de științe umaniste, de regizor de teatru etc. unde ”numărul de cărți citite” este decisiv. De unde ”profesioniști” în aceste domenii fără cărți citite ?

În fine, mai spune dl Popescu așa:

”De aceea cred că societatea care va veni nu va mai împărți lumea în paradigmele cu care am fost învățați, ăia cu școală multă și ăia cu mai puțină.”

Ce înseamnă a împărți lumea ? Toți trebuie să avem drepturi egale, șanse egale. Cei ”cu școală multă” sunt însă mai potriviți pentru a ne conduce în consilii de administrație, în consiliile județene și locale, pentru a ne învăța copiii la școală, pentru a face analize în presă, pentru a produce emisiuni de teelviziune, artă etc.

Am avut la Psihologie vreo doi profesori făcuți ”pe puncte” de comuniști. Le-am ignorat cursurile, citeam bibiografia. Nu pot să cred că Liviu Popescu ar fi fost de acord că acești oameni se numesc profesori universitari.

Egalitarismul acesta fanatic este simptomul progresismului și neo-marxismului și e posibil să aibă un substrat despre care poate vorbim cu alt prilej.

În rest, pot spune că acest foarte talentat coleg, dl Liviu Popescu, persistă în iluzii.

Errare humanum est sed perseverare diabolicum.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK