Menu

Poliția Vâlcea în luptă cu Covid - 19

f_350_200_16777215_00_images_banner1_politia_covid.jpg

 

 

 

 

 

 

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de aACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 143 de societăți comerciale, 57 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.300 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale (67 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală și 7 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație), valoarea totală a amenzilor fiind de 3.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au continuat și activitățile de informare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, aceștia au împărțit pliante cu recomandări și au discutat cu cetățenii.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

În cursul lunii noiembrie au fost primite 4 sesizări prin intermediul TELVERDE – 0800800165/ WHATSAPP 0755021218 (numărul de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19) sesizări care în urma verificărilor efectuate de polițiști nu s-au confirmat.

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN