Menu

PMP Roiban târăște presa în mizerie. Acuzații de para-ndărăt

f_350_200_16777215_00_images_banner1_roiban_ionel_interviu_1.jpg

 

 

 

 

 

 

În fiecare campanie electorală sunt oameni care visează, care nădăjduiesc. Unii o fac cu gândul la semenii lor, alții consideră că oportunitatea de a te înălța pe scara socială prin politică nu trebuie ratată.

Pe oportuniști îi miroși de la distanță, mai ales dacă ai trecut prin multe campanii.

Sunt cei de la PMP Vâlcea mai oportuniști decât alții ? Nu răspund la această întrebare, vă las să judecați singuri.

PMP Vâlcea a funcționat ca un fel de club sub comanda fostului senator PRM, Nicolae Pătru. Incapabil să se adapteze la schimbările petrecute în ultimii ani, Pătru a eșuat în alegerile locale în mod lamentabil. Așa se face că partidul a fost preluat de ”americanul” din Păușești – Otăsău, consilierul guvernamental Ionel Roiban.

Roiban a venit la conducere cu circa o lună înaintea campaniei electorale, hotărât să câștige și ar fi putut avea șanse. În genere, presa vâlceană este deschisă la nou și l-ar fi primit pe ”american” cu brațele deschise. Mai mult, faptul că, miraculos, Roiban a reușit să se încuscrească politic cu Mircia Gutău, îi oferea succesul pe tavă.

În popor se spune că există vaca lăptoasă care are defectul de a răsturna găleata cu lapte.

Așa și cu Roiban.

În loc să procedeze strategic, inginerește, arătând că este altceva decît fostul președinte Pătru, Ionel Roiban a intrat într-un joc mocirlos din care nu va ieși până la finele campaniei.

Un minim de organizare internă a făcut-o pe dra Cotar vicepreședinte și șef al campaniei electorale. În această calitate și ținând seama că Roiban era mai mult la București, Mădălina Cotar a negociat unele contracte cu presa. Sume mergând pe la o mie de euro.

Ce reacție credeți că a avut Roiban ? A susținut că Mădălina Cotar ia para-ndărăt, ia șpagă de la directorii de ziare pentru aceste contracte.

Dumnezeule mare, așa ceva nu am mai auzit în politică, președintele partidului să își bănuiască șeful de campanie că ia șpagă, iar pe ziariști că ar da șpagă.

Vă dați seama ce imagine despre presă are stimabilul Ionel Roiban ?

Pe de altă parte, Mădălina Cotar poate că s-a ”drogat” cu iluzia puterii, dar să o bănuiești de furt este peste orice închipuire.

Evident că după ce m-am lămurit cum stau lucrurile, am fugit de această mizerie. Probabil că abia azi, la mijloc de campanie, câțiva colegi vor semna contracte cu Roiban. Îi înțeleg, niciun contract nu trebuie disprețuit, dar să știe Ionel Roiban că atunci când nu pune suflet, presa vâlceană nu aduce nicio contribuție în campaniile electorale.

Aceste rânduri sunt o paranteză la serialul meu despre PMP Roiban, de mâine, vom vedea ce mesaje propun ”senatorul” Roiban, ”deputatul” Carmen Preda și ”senatorul virtual” Mădălina Cotar.

Sunt unii care duc politica Vâlcii în șanț, considerându-i pe vâlceni niște proști care pot fi duși la urne ca oile la adăpătoare.

Lucrurile nu stau chiar așa.

Gheorghe Smeoreanu

Vezi celelalte articole pe acest subiect aici, aici și aici.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN