Menu

Va mai funcţiona Alianţa Binelui la Vâlcea ?

f_350_200_16777215_00_images_gutau-radulescu-targ-raureni.jpg

 

 

 

 

 

 

Bună întrebare, nu-i aşa ?

Din cauza radicalizării luptei dintre stânga şi dreapta în campania electorală, PER-ul lui Mircia Gutău a obţinut mai puţine voturi decât primarul. Oamenii au dorit să dea un vot politic pentru PSD sau PNL.

Aşa stând lucrurile, Mircia Gutău a câştigat, în mod firesc, alegerile pentru Primărie, dar nu şi suficienţi consilieri locali. Vom vedea cât de interesată să lucreze pentru Râmnic va fi majoritatea PNL – USR/PLUS din Consiliul Local.

Situaţia la Consiliul Judeţean îl favorizează însă pe fostul şi viitorul preşedinte Constantin Rădulescu. PSD are 16 consilieri, iar cu votul preşedintelui poate avea, când nu absentează nimeni, 17 voturi, aşadar majoritate.

În aceste condiţii, PSD nu mai are nevoie de PER.

Da, dar a avut. A avut nevoie în 2016, când fără alianţa cu PER, Constantin Rădulescu nu ar fi fost preşedinte.

Sunt sigur că acum sunt voci care îl bat la cap pe preşedintele Rădulescu să pună doi vicepreşedinţi de la PSD. Poate să facă acest lucru pocnind din degete, dar asta ar însemna că Alianţa Binelui se destramă.

Bine faci, bine găseşti, a fost sloganul electoral al dlui Constantin Rădulescu, cel cu care a câştigat cel mai mare număr de voturi din istoria recentă pentru PSD. Îi va mai face bine ca să găsească bine lui Mircia Gutău ?

Repet, vor fi voci care, lacome, vor dori tot, important este ce va decide preşedintele.

Aşa cum îl cunosc pe dl Constantin Rădulescu, chiar în situaţia în care Mircia Gutău nu va putea obţine o majoritate de conjunctură şi nu va putea oferi PSD-ului un viceprimar, postul de vicepreşedinte al PER va fi asigurat din oficiu.

De fapt, nu din oficiu, ci din principiul că prietenul la nevoie se cunoaşte.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK