Menu

Deputatul Vasile Cocoș sprijină relansarea industriei auto şi a celei de electrocasnice din România

f_350_200_16777215_00_images_banner5_cocos-vasile-parlamentar.jpg

 

 

 

 

 

 

Deputatul Vasile Cocoș, alături de alți colegi parlamentari, sunt inițiatori ai Proiectului de Lege pentru sprijinirea producţiei interne de autovehicule şi echipamente electrice şi electronice de uz casnic.

Prin proiectul de lege se propune majorarea bugetelor alocate programelor naţionale destinate stimulării înnoirii parcului auto naţional şi echipamentelor electrice şi electronice de uz casnic, precum şi măsuri pentru orientarea opţiunilor de cumpărare către producţia naţională.

În scopul revenirii cererii şi sprijinirii producţiei interne, se majorează bugetele alocate pentru anul 2020 astfel: bugetul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional se dublează până la suma de 910 milioane de lei; bugetul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic se majorează la 300 milioane de lei; bugetul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, se majorează la 200 milioane de lei.

Primele de casare, ecotichetele şi voucherele pentru bunurile electrocasnice își mențin valoarea la nivelul actual și se acordă, pe lângă primele existente, a unei prime de preferinţă pentru cei ce optează pentru cumpărarea unui autoturism din producţie internă. Toţi banii vor fi asiguraţi din Fondul Naţional de Mediu, care va avea o valoare suplimentară de până la 780 de milioane de lei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, însă camera decizională este Camera Deputaților.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK