Menu

Campania lui Constantin Rădulescu: omenie sau utopie ?

f_350_200_16777215_00_images_banner6_radulescu-CONSTANTIN-PSD.jpg

 

 

 

 

 

Am pus o întrebare în titlu şi nu este deloc una retorică. Pur şi simplu nu am răspunsul dacă cetăţenii care vor vota duminică vor înţelege şi vor primi cum se cuvine cadoul lui Constantin Rădulescu.

Este vorba despre un cadou moral, un cadou rar, dacă nu cumva unic în Vâlcea din toate timpurile.

Constantin Rădulescu a făcut o campanie electorală exclusiv pozitivă, bazată pe muncă şi pe realizări. Nu a răspuns niciunui atac, a mers înainte pe drumul său. A arătat ce a făcut pentru judeţ, nu a semnalat că alţii nu ar fi putut face acelaşi lucru, s-a prezentat pe sine şi nu a desconsiderat pe nimeni.

Păcatele vanităţii, mândriei şi iubirii de sine i-au fost străine acestui om care a subliniat că nu candidează contra nimănui, candidează pentru Vâlcea.

Experienţa ultimilor ani, mai ales, ne-a dovedit că votul a fost preponderent contra şi nu pentru. Cei care l-au votat pe Iohannis au făcut-o contra Vioricăi Dăncilă, iar cei care au votat-pe Dăncilă au făcut-o contra lui Iohannis.

Constatin Rădulescu ambiţionează să ducă votul pozitiv la perfecţiune, la saturaţie 100 %. Crede că binele în stare pură poate convinge pe oricine, poate îndoi și votul politic al concurenților.

Este utopie sau omenie ? 

Dacă reuşeşte, câştigul spiritual pe termen lung va fi enorm şi candidaţii viitorului vor ţine minte această experienţă. Desigur, a contat şi faptul că preşedintele de acum şi probabil din următorii patru ani a avut fapte în baza cărora să-şi construiască mesajele sale pozitive, dar oricine poate găsi, dacă doreşte, cel puţin intenţii bune.

Sincer, luni dimineaţa mă voi bucura dacă va câştiga Constantin Rădulescu un nou mandat, fiindcă va încerca să depăşească performanţele primului, care oricum a fost cel mai rodnic din istoria Vâlcii, însă şi mai mult mă voi bucura pentru altceva.

Învingând, Rădulescu îşi poate patenta formula ”Bine faci, bine găsești” pe plan național, iar vâlcenii vor da o lecție de înțelepciune și echilibru.

Va fi primit frumosul cadou al lui Rădulescu ?

Mai avem puțin și vom afla.

Gheorghe Smeoreanu

P. S. Au fost câteva circumstanţe favorabile acestei abordări total atipice. Cristian Buican a stat în umbră. Atacurile liberalilor le-a exercitat, până la saturaţie, Viurgil Pîrvulescu. Mircia Gutău a preluat presiunea. Cred însă că preşedintele Rădulescu nu şi-ar fi schimbat tactica prea mult, indiferent de amplitudinea provocărilor. A mai contat, cred, şi faptul că PSD a fost demonizat, prin tehnici ştiinţifice, mai ales în anul 2019 şi orice rispostă ar fi generat modelul cine se scuză se acuză. De remarcat şi profilul creştin al candidatului căruia ideea că binele este răsplătit întotdeauna îi este familiară.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK