Menu

Aurora Vețeleanu a primit un grant pentru cercetare de 76.000 de lire sterline

f_350_200_16777215_00_images_banner1_veteleanu_aurora_grant_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Viceprimarul Eusebiu Vețeleanu și soția sa Paula au de ce să fie mândri. Aurora, fiica lor, lucrează ca doctorand la Universitatea Cardiff și tocmai  a primit un grant pentru cercetare de 76.000 de lire sterline.

Cercetarea unei proteine esențiale legate de dezvoltarea Alzheimer a fost susținută de o subvenție de 76.000 de lire sterline acordată de francmasonii din sudul Țării Galilor.

Grantul finanțează o doctorandă în cercetare Alzheimer din Marea Britanie, Aurora Veteleanu, la Institutul de cercetare a demenței din Marea Britanie de la Universitatea Cardiff.

Oamenii de știință știu că micile modificări ale unei gene care oferă instrucțiuni pentru producerea unei proteine numite clusterină sunt legate de un risc crescut de a dezvolta boala Alzheimer. Proteina clusterină a fost găsită și în plăcile amiloide care se acumulează în creier în timpul bolii Alzheimer.

Această donație de 76.000 de lire sterline îi va permite Aurorei Veteleanu să investigheze dacă și cum, variațiile genei clusterinei modifică cantitatea de proteine din creier. Explorarea biologiei clusterinelor va adăuga detalii la înțelegerea noastră asupra modului în care proteinele se acumulează în creier în timpul bolii Alzheimer și ar putea prezenta o nouă cale pentru tratamente viitoare, scrie alzheimersresearchuk.org/.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN