Menu

Deși tânăr, Gheorghiu de la USR Vâlcea pare îmbătrânit în demagogie

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gheorghiu_andrei_usr.jpg

 

 

 

 

 

 

Nu am văzut o mai mare densitate de exprimări nihiliste și demagogice ca la USR Vâlcea. Citesc prin alte gazete că așa e bine, că sunt tineri și inocenți. Cred că tinerețea nu înseamnă isterie și minciună, nici acuzații de-a valma și limbă de lemn.

Să analizăm un comunicat al USR Vâlcea subliniind, cu roșu, cuvintele și sintagmele demogogice și exaltate, iar cu galben micniunile.

”Râmnicu Vâlcea este în criza economică, demografică, într-o scădere continuă a nivelului de trai și toate au ca principal responsabil clasa politică retrogradă, profitoare, coruptă și plină de interese meschine.

Anii de incapacitate managerială, de politici aberante, de neglijență profesională, de interese personale, de căpușări ale instituțiilor publice și ale companiilor subordonate administrației publice locale și județene, cu partide care și-au pus cei mai incompetenți și servili oameni în funcții cu putere decizională, fără intenția de a rezolva problemele, ci doar de a-și perpetua influența, toate acestea ne afectează zi de zi pe toți și vor culmina cu falimentul unui întreg județ.

Paralizat de o clasă politică a cărei unică strategie este hoția și al cărei unic limbaj este minciuna, Vâlcea are nevoie mai mult decât oricând de o schimbare la vârful politicii locale și județene, pentru a se redresa economic și social!

Toate partidele care au condus până acum județul i-au trădat vâlceni! Acestea merită sancționate prin vot și trimise acasă! Vâlcea merită oameni competenți, onești și responsabili la vârful său!

Administrația din Râmnicu Vâlcea este depășită, nu a avut rezultate pentru cetățenii oraşului, nu a existat nicio viziune pentru municipiului nostru, nicio strategie, niciun plan, nicio gândire privind dezvoltarea. Îmi propun scoaterea Râmnicului din zona de declin economic și demografic, revitalizarea orașului, să aducem nevoile vâlcenilor în atenția primăriei şi să transformăm administrația locală într-un motor de dezvoltare.”

Să comentăm puțin. În primul rând, ideea că Vâlcea decade economic este falsă.

Potrivit INS şi a Comisiei Naţionale de Prognoză, la finalul anului 2019, PIB-ul în judeţul Vâlcea va fi de 2,9 miliarde euro mai mare cu 7,2% decât în 2018 când a fost de 2,7 miliarde de euro, pentru prima dată din 2007(anul integrării), când judeţul Vâlcea depăşeşte creşterea mediei naţională de 7%.
Avansul cel mai mare este în sectorul construcţiilor, atât la nivel de infrastructură cât şi la nivel de construcţii edilitare. Un aspect important este infuzia de fonduri europene (datele AFIR situează Vâlcea pe primul loc în regiune) dar şi a programului PNDL.

Și ideea că nivelul de trai scade este la fel de falsă.

Judeţul Vâlcea se află la mijlocul clasamentul la nivel naţional, cu un salariu pe luna martie, potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică, de 2.445 lei.
Creşterea salarială pronunţată se înregistrează în agricultură şi silvicultură, unde netul a depăşit 3000 de lei, Servicii, unde venitul net este de 2491 lei şi contrucţii unde salariul este de 2369 lei.
Salariul mediu a crescut din anul 2018, depăşind în martie anul trecut pragul de 2000 de lei.

Apoi, poți fi tu tânăr, dar nu ai dreptul să negi totul, să vorbești doar în ”nu a avut”, ”nu a existat”, ”nicio”, ”nicio”, ”nicio”.

”Toate partidele” sunt rele, doar noi suntem ”competenți, onești și responsabili”.

Beție de cuvinte aproape grețoasă la acești tineri.

Nu cumva sunt deja îmbătrâniți în demagogie ?

 

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK