Menu

Atenționare pentru copiii lui Virgil Pîrvulescu

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_virgil_portret_1.jpg

 

 

 

 

 

Doar câteva cuvinte, pentru că subiectul nu merită mai mult timp. Mă adresez copiilor lui Virgil Pîrvulescu, nu celor naturali (dacă are, să-i trăiască) ci zecilor de postaci cu minte de copil care propagă un mesaj aberant.

Spun copiii că Primăria condusă de Mircia Gutău trebuie să ”aducă” investitori.

Aberație mai mare nu există, fiindcă legea nu face referire la o asemenea direcție de acțiune a vreunei primării din România. Nu găsiți în Codul Administrativ niciun paragraf prin care primarii să aibă atribuții în acest sens.

Să ”aduci” investitori, după cum pretind până la obsesie copiii lui Pîrvulescu, poate fi caz de DNA și explic de ce.

Dacă ”aduci” pe cineva, înseamnă să îl favorizezi și să defavorizezi pe altcineva. De exemplu, ca să înțeleagă copiii. În Râmnic există firma de pantofi MODAREM. Dacă primarul ar aduce o firmă de pantofi din Italia, ar dezavantaja firma din Râmnic, care vinde încălțăminte în zonă.

Folosind argumentul ad verecundiam, îi informez pe copii că am avut profesori elvețieni de management teritorial și mi-au explicat că nu intră în atribuțiile primăriilor racolarea de firme. Am văzut însă că altfel stau lucrurile în China. Primăriile fac proiecte, Marea Adunare Populară le aprobă. Dar acolo parcă e comunism, nu ?

Vor spune copiii că în alte orașe sunt mai mulți investitori. Sunt, dar nu au fost ”aduși” sau favorizați de primării. Un primar care ar face asta ar fi a doua zi la DNA. Desigur, primăriile pot face alte lucruri pentru a atrage capital, cum ar fi să se ocupe de infrastructură, de învățământul dual, de frumusețea și curățenia orașului, de proiecte care să crească gradul de civilizație.
Nu să ”aducă” investitori !

Poate că a ieșit un text cam lung pentru copiii lui Pîrvulescu, poate se vor enerva și vor înjura ca de obicei, fiindcă sunt prost crescuți, dar asta este situația, primăriile administrează, că de aia se numesc administrații publice.

Nu mai bateți câmpii !

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK