Menu

Exclusivitate. Interviu cu Președintele George GUȚUI despre situația ALDE Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_banner6_gutui.jpg

 

 

 

 

 

 

Domnule George Guțui, vă rog să lămurim situația cu privire la conducerea ALDE Vâlcea. Înțeleg că domnul deputat Dumitru Luvin nu mai este președinte, fiind numit dumneavoastră. De ce, cum s-a făcut acest schimb de leadership ?

Referitor la domnul deputat Dumitru Lovin, domnia sa la începutul lunii februarie, anul acesta, a avut intenția de a pleca la partidul PRO-ROMANIA, lucru aparut si in media locală.

Acest aspect a creat confuzie si nemulțumire in cadrul organizației ALDE VÂLCEA cat si la nivel national.

Eu am fost numit presedinte pe data de 26 februarie 2020. Reamintesc ca am fost secretar general al Organizației Județene de la începutul anului 2016. Cunosc foarte bine organizațiile locale, ocupandu-ma direct de activitatea lor in acesti 4 ani. Având in vedere activitatea mea intensă din cadrul partidului din aceasta perioada, cred ca acest fapt a dus la numirea mea ca presedinte

Cine mai face parte din conducere ?

Conducerea organizației județene nu a suferit mari modificari, cu exceptia domnului deputat Dumitru Lovin si a doamnei Iuliana Moise, care nu mai activează in cadrul organizației.

Din conducerea organizației județene au facut si fac parte domnii: Nițescu Mihai, Buse Gery, Croitoru Ion, Boriceanu Constantin, Moise Florian, Frâncu Emilian.

Avem un Birou Politic Teritorial format din 29 de persoane.

Care este situația ”dizidenților” Bușu, Grigorescu, Nuică, Neamu ?

Domnii Busu Adrian, Grigorescu Remus, Nuica Ionuț, Neamu Ioan, au fost exclusi din partid de catre Delegația Permanentă Teritorială în iulie 2019 si ne aflam in diferite faze ale instanțelor de judecata.

Distinsa doamnă Iuliana Moise mai face politică la ALDE ?

Asa cum am spus, doamna Iuliana Moise nu mai face parte din organizația ALDE Vâlcea de la sfarsitul lunii februarie, nu am informatii cu privire la activitatea politică in cadrul unui alt partid.

Cum se poziționează ALDE din punct de vedere al jocului politic național ?

La nivel national partidul ALDE se afla în opoziție impreuna cu PSD si PRO-ROMANIA. Suntem intr-o colaborare buna cu PSD, după cum se stie un număr de parlamentari ALDE s-au afiliat grupului parlamentar PSD fara a-si pierde identitatea de membrii ALDE.

În Vâlcea, cum descrieți situația partidului ?

Referitor la situația organizației județene ALDE Vâlcea s-a scris in presa ca se va desființa, aspect care nu este adevarat.

ALDE Vâlcea se pregateste pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Au părăsit partidul un număr mic de lideri locali (5-6). Am reușit să refacem în acele localități structura organizațiilor și se lucrează intens pentru a avea candidați în toate localitățile.

ALDE Vâlcea este pregatită și pentru o eventuală alianță electorală la nivel județean.

Vă mulțumesc,
Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK