Menu

Domnul Virgil Pîrvulescu sau când Masoneria vrea Primăria

f_350_200_16777215_00_images_banner1_pirvulescu_virgul_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Îi simpatizez pe cei care vor să se implice în administraţie şi consideră că pot face ca lucrurile să meargă mai bine. Decât să stai pe margine şi să comentezi la modul răutăcios, decât să îl înjuri pe primar, mai bine anunţi că vrei să îi iei locul.

Toată stima, din acest unghi de vedere, pentru domnul Virgil Pîrvulescu, cel care a intrat, vineri, în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Îmi pare rău însă că, văzând înregistrarea conferinţei, am ajuns la concluzia că domnul Pîrvulescu este un antitalent în domeniul comunicării publice. Cât sunt eu de indulgent, pe alocuri declaraţiile domniei sale m-au făcut să râd. Zice:

„Da, voi candida la funcţia de primar. Nu candidez în momentul de faţă din partea niciunui partid. Nu am cum, în acest moment, să candidez din partea vreunui partid pentru faptul că nu îmi propun să candidez din partea unui partid. Nu exclud pe viitor o înscrie a mea într-un partid".

Chestiunea s-ar traduce astfel:

„Da, mă cheamă Virgil Pîrvulescu. Nu mă cheamă Popescu. Nu are cum să mă cheme Popescu fiindcă nu îmi propun să mă cheme Popescu. Nu exclud ca pe viitor să mă cheme Popescu”.

E umor involuntar, fără supărare.

Pe fond, domnul Pîrvulescu, cel care ar putea fi Popescu dar încă nu îşi propune, a abordat o temă cam forţată. Cum poate o primărie să reformeze învăţământul din localitatea ei. Simplu, zice domnul Popescu, pardon, Pîrvulescu, primăria face concursuri de sport şi dă premii.

Pe bune ? Nici Makarenko nu ar fi fost mai tare.

Să mă ierte domnul Pîrvulescu, dar m-a muşcat un şarpe de inimă văzând stilul în care se exprimă şi mi-am zis:

- Bă, ăsta e pe mână cu Gutău, e iepurele lui Gutău.

În fond, nu cred în chestiunea asta, nu are Mircia Gutău nevoie de blaturi, dar dacă aş fi din altă zonă aşa aş vedea lucrurile.

Apoi, domnul nostru fiind membru al Marii Loje Naționale din România (MLNR) poate că Masoneria într-adevăr vrea Primăria. Toţi vrem ceva în viaţă.

L-aş ruga pe domnul Pîrvulescu să nu considere aceste remarci subiective drept o negare a personalităţii şi competenţei sale profesionale, ba chiar cred că domnia sa este un excelent finanţist. În plus, domnul Pîrvulescu pare un om civilizat, şlefuit. Una-i una, alta-i alta, dar să mă ierte, o lipsă de carismă atât de stringentă rar mai vezi în politică, ţi se strepezesc dinţii, îţi e jenă de jena omului.

Deocamdată, avem o tentativă de candidatură, o sondare a pieţei. Nişte consilieri vor câştiga ceva bani, bravo lor, dar e clar că vor rămâne cu traume. Râmnicu Vâlcea nu e mediul propice pentru experimente electorale. Mulţi creatori de imagine şi-au rupt gâtul pe la Râmnic.

Aş mai remarca, tangenţial, şi faptul că domnul Pîrvulescu a declarat că domnia sa este viitorul, iar cei care au construit Hotel Ramada sunt trecutul. Păi, Ramada nu cred că are mai mult de un an de la inaugurare. Care trecut ? Iar domnul Pîrvulescu nu mai e nici el june deşi, aşa, fie vorba între noi, afişează un aer între Broadway şi Ostroweny.

Gata, nu ne mai amuzăm pe seama omului, să nu cădem în băşcălie fiindcă e clar că nu merită asta. În legătură cu Primăria aş spune însă că şi eu aş vrea să cânt la pian dar nu pot.

Nici şorţuleţ nu port.

Gheorghe Smeoreanu

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK