Menu

Guvernul Orban alocă ZERO lei pentru 40 de primării vâlcene și CJ Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_banner5_CJ-Valcea.jpg

 

 

 

 

 

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 71/29.11.2019, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, celor 40 de primării din județul Vâlcea, care au făcut solicitări pentru repartizarea de fonduri, respectiv a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în valoare totală de 43.185,85 mii lei, nu le-a fost repartizată nicio sumă.

Deși, în repetate rânduri, Consiliul Județean Vâlcea a solicitat Guvernului României sumele de strictă necesitate, pentru ca toate cele 40 de localități din județul Vâlcea (municipii, orașe și comune) să-și poată asigura plățile urgente, respectiv, cheltuielile de personal, drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap, cheltuielile pentru bunuri și servicii, până la sfârșitul anului 2019, prin această Ordonanță de Urgență nu se acordă nici măcar un leu.

De altfel, la această rectificare de buget, nici Consiliului Județean Vâlcea nu i-au fost alocate fonduri, deși a fost solicitată suma de 7.500 mii lei, pentru finanțarea cheltuielilor privind întreținerea și repararea drumurilor județene.

Pentru că situația prezentată este una extrem de gravă, vom solicita, din nou, Guvernului României, alocarea fondurilor necesare continuării activității unităților administrativ – teritoriale menționate.

Ultimele adrese prin care Consiliul Județean Vâlcea a solicitat sume de la bugetul de stat au fost transmise, în zilele de 24.10.2019 și 26.11.2019, către Guvernul României și Ministerul de Finanțe.

Compartiment Comunicare, Relații Publice-Consiliul Județean Vâlcea

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK