Menu

Își dorește CIECH Soda România dispariția unui ziar din Vâlcea ?

f_350_200_16777215_00_images_usg_schimbari_1.jpg

 

 

 

 

 

Aflu cu stopoare că la Tribunalul Vâlcea sunt pe fond mai multe dosare deschise împotriva periodicului “Ziarul de Vâlcea”, care este acuzat că a lansat atacuri și informații false în spațiul public la adresa companiei CIECH Soda România.

Ca editor al publicației ”Criterii Naționale” îi notific directorului general Witold Urbanovski că mă consider profund afectat moral în urma acestui demers agresiv împotriva presei vâlcene care are de suferit, în întregul ei, la  capitolul credibilitate și onorabilitate.

Dintr-un comunicat de presă, desprind ideea că CIECH Soda România se plânge de următoarele, chipurile, atacuri.

- ”Ziarul de Vâlcea” a vorbit despre profituri de milioane de euro, ceea ce nu ar fi adevărat. De când a exagera profitul unei societăți este un atac ? Simplu drept la replică putea pune lucrurile la punct.
- Aceeași publicație ar fi sugerat că ambasadorul Poloniei a intervenit la guvern în favoarea societății poloneze. Este un omagiu adus ambasadorului. De altminteri, mai mulți miniștri au declarat că diverși ambasadori se interesează de companiile din țara lor. Care este problema ? Care scandal diplomatic ?

Deoarece am abordat acest subiect pot spune că CIECH Soda România este o companie prea puțin deschisă la comunicare, aș spune ostilă presei locale, cel puțin aceasta este opinia mea. Prin acțiunile deschise împotriva ”Ziarului de Vâlcea”, societatea comercială poloneză arată că poate fi chiar agresivă la adresa libertății de exprimare a presei vâlcene.

Ne punem problema dacă nu cumva demersul CIECH Soda România are rolul de a influența negocierile cu privire la prețul aburului industrial de la CET Govora, precum și diversele aspecte ale acțiunii de construire a unei noi centrale termice pe platforma industrială a municipiului Rm. Vâlcea.

Dincolo de toate acestea, rămâne faptul că CIECH Soda România solicită despăgubiri de 1 milion de lei unei societăți editoare a unui ziar vâlcean, ceea ce ar putea duce la desființarea respectivei societăți.

Își dorește CIECH Soda România dispariția unui ziar din Vâlcea ? Face bine acest demers prieteniei solide româno-poloneze ? Știe presa din Polonia că presa din România are de suferit din partea unei companii poloneze ?
Așteptăm un răspuns argumentat.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK