Menu

S-a întors Silviu Popescu, Marele Gatsby al presei din Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_popescu_silviu_nou.jpg

 

 

 

 

 

 

Ziaristul Silviu Popescu, unul dintre fondatorii presei libere din România, se întoarce în presa județului Vâlcea după mai mulți ani petrecuți la Paris.

În anii în care Silviu Popescu a lipsit, presa vâlceană a și pierdut, dar a și câștigat. L-a pierdut pe regretatul Petre Tănăsoaica, jurnalist mai puțin meșteșugar, dar foarte solid, a înregistrat pasul înapoi făcut de extraordinarul pamfletar Romeo Popescu, în schimb Tiberiu Pîrnău este la categoria seniori, tânărul Crișu Popescu și-a consolidat poziția, Traian Guminski a găsit formula prin care să devină un editorialist de forță, iar Liviu Popescu s-a remarcat drept singurul practicant de talent al reportajului literar în zonă.

Cu Silviu Popescu lucrurile stau altfel, în sensul că este de multă vreme un vârf al presei naționale. Pentru mine, Silviu este un creativ prin excelență, mereu proaspăt și întotdeauna imprevizibil. Din tot ce a trecut vreodată prin presa Vâlcii, incluzându-mă și pe mine, Silviu Popescu este cel care a refuzat cu cea mai mare obstinație locul comun, calea bătută și comodă. Este cel mai nebun în sensul bun și cel mai aerisit în text. Este Marele Gatsby, misterios, aventuros, cheltuitor, al presei din Vâlcea.

Sunt sigur că nu mă voi înțelege, nici de astă dată, cu Silviu Popescu, avem viziuni diferite despre anumiți oameni și anumite fapte, dar cu atât mai bine amândurora.

Într-un spațiu în care scrie Silviu Popescu, vin (când vin) cu și mai mare bucurie, iar presa mi se arată a fi (încă, totuși) nobilă.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK