Menu

Să nu ajungem să ne rugăm de aceşti oameni să rămână unde sunt acum

f_350_200_16777215_00_images_gutau_bretele_1.jpg

 

 

 

 

 

Am citit zilele trecute un articol simpatic dar fantezist pe ideea că din moment ce Mircia Gutău i-a invitat pe Orban şi Câţu la inaugurarea bretelelor, înseamnă că se pune la cale debarcarea lui Constantin Rădulescu de la şefia CJ Vâlcea.

Când citeam, mi-a trecut prin minte ideea că bine ar fi să nu dea Dumnezeu să ajungă vâlcenii să îi roage pe Rădulescu şi Gutău să rămână pe funcţii.

Să îi luăm pe rând.

Constantin Rădulescu este preşedintele PSD Vâlcea şi, în proporţie de 99,99 % va rămâne pe această funcţie şi după alegerile de la începutul anului viitor. Preşedinţii de organizaţii judeţene fac, tot în proporţie de 99,99% lista pentru parlamentare. Dacă se satură Rădulescu să îşi mai rupă oasele pe la ministere şi pe şantierele din judeţ, dacă va vrea şi el să fie liniştit, să nu mai ajungă mort de oboseala acasă, poate să îi dea prin gând să fie parlamentar. Poate deveni deputat de Vâlcea nu 99,99 %, ci 100%, numai să vrea. Să sperăm că nu vrea, fiindcă aşa cum am mai argumentat, a realizat cele mai multe investiţii în judeţ din toate timpurile.

Dar ar pierde PSD funcţia de preşedinte al CJ, veţi spune. Nu neapărat. Omul cu cea mai mare priză la electorat, după Gutău, cred că este Eugen Neaţă. Are lipici, apoi a şi venit cu proiecte de legi de mare impact. Ar putea fi oricând preşedinte de CJ. Dar apropo de Neaţă, sper să nu ajungem să ne rugăm nici de el să rămână parlamentar PSD şi să susţină Vâlcea în Parlament. Deocamdată nu este cazul, dar în politică orice e posibil.

Pe listă pentru preşedinţia CJ ar mai putea fi George Mihăilescu, actualul director general al Romsilva, om extrem de serios şi cu o imagine solidă în judeţ, iar de la o vreme, şi în ţară. Vasile Cocoş ar putea fi şi el o soluţie. Dat fiind misoginsimul, nu o adaug pe Daniele Oteşanu pe lista aceasta, cu toate că o femeie atât de luptătoare pentru organizaţia ei politică nu am mai văzut în judeţ. Întrece mulţi bărbaţi.

Concluzia este că dacă îi dă prin cap lui Constantin Rădulescu să plece la Bucureşti, la jocuri politice mari, are pe cine lăsa în loc, nu asta ar fi problema.

Despre Mircia Gutău, ce să mai vorbim, dacă vrea cap de listă la Senat din partea PSD, este deja senator la anul prin luna asta. Dacă are şi el chef să facă jocuri politice la Bucureşti, să se plimbe prin lume pe banii Senatului ? Poate îi ajunge şi lui stresul pe care îl înghite la Primărie, unde se prezintă în zori şi de unde pleacă adeseori pe întuneric. Poate nu mai vrea să se tragă nimeni cu el de...bretele. A intrat în istorie şi gata. Primar poate rămâne bine mersi Eusebiu Veţeleanu, cu şanse mari la eventuale alegeri anticipate. Susţinut de senatorul Gutău, Veţeleanu, care are deja o uriaşă experienţă, nu ar rata ascensiunea.

A bătut articolul la care făceam referire câmpii, îi bat şi eu acum când spun că unii ar putea renunţa la funcţiile lor de azi. Vâlcea nu a avut preşedinte mai ok decât Rădulescu, Râmnicul primar mai eficient decât Gutău şi nici parlamentar mai bătăios ca Neaţă, asta ca să fie triunghiul triunghi.

În concluzie, să îi lăsăm în pace ca să nu le vină chef de altceva. Sigur că nimeni nu e de neînlocuit, dar de ce să pierzi, când ai nimerit numerele câştigătoare ?

Luaţi aceste rânduri drept istorie contrafactuală şi nu prea. Sincer, cum politica văd că ne oferă răsturnări mari de situaţie, sper să nu ajungem să ne rugăm de Gutău şi Rădulescu să meargă mai departe pe aceeaşi linie.

Domnule posibil senator Mircia Gutău şi domnule posibil deputat Constantin Răduelscu, mai sunt multe de făcut în administraţie şi faceţi bine ceea ce faceţi. Rămâneţi acolo, să nu vă vină alte idei.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK