Menu

Un preţios ridicol: domnul Paulin Andrei (1)

f_350_200_16777215_00_images_banner1_paulin_andrei.jpg

 

 

 

 

 

 

A apărut în spaţiul public din Vâlcea, din senin, cum altfel, un nume cu rezonanţă de roman interbelic: Paulin Andrei. Nici Cezar Petrescu nu ar fi găsit un nume mai bun pentru un personaj monden.

Domnul Paulin postează pe Facebook texte cuprinzând critici distrugătoare la adresa administraţiei capitalei de judeţ şi a judeţului. Chiar aşa: distrugătoare.

Dacă îi citeşte cineva care nu e de prin zonă postările domnului Paulin, va jura că nu calcă în Râmnicu Vâlcea niciodată, dar niciodată. Adică niciodată câtă vreme nu va fi acolo un primar liberal sau userist. Fiindcă postările domnului acesta sunt mânate de un mare spirit patriotic local dar şi de un avânt politic de netăgăduit. Sesizez în dedesubtul lor nu atât o suferinţă de cetăţean, cât una de militant politic.

Îl citesc pe Paulin Andrei şi, iată, îl voi comenta. În primul rând, fac asta fiindcă merită. Un om care se culcă şi se scoală în gând cu problemele comunităţii sale e de apreciat, chiar dacă îl putem compătimi un pic. Nu e uşor să duci cu tine, 24 de ore din 24, obsesii sâcâitoare.

Nu sunt deloc, dar deloc adeptul ideii că pe unul care se bagă singur în seamă nu trebuie să îl bagi în seamă deoarece se va băga şi mai mult în seamă. Paulin Andrei e deja o mică instituţie online şi dacă l-aş ignora ar însemna să fiu resentimentar. Nu sunt.

Partea bună este că domnul Paulin pare un cetăţean îngrijorat, partea proastă este că pare şi foarte naiv. Pe cât de răutăcios, pe atât de naiv.

Cu voia dumneavoastră, voi da ca exemplu cea mai recentă postare pe care am citit-o:

„-Alertă!!! Primăria Râmnicului ar trebui să se activeze! Un investitor mare din industria auto caută teren pentru o fabrică de sute de milioane de euro-----

Acum câteva zile, Uzina de Sodă Govora s-a închis. Peste 4.000 de angajați și-au pierdut locurile de muncă. Pentru comunitatea locală din Vâlcea, acesta este un eveniment foarte trist!

Autoritațile locale ar fi trebuit, de multă vreme, să creeze parcuri industriale și să atragă investitori mari, astfel încât, muncitorii ce părăsesc combinatele de pe platformă, să gasească alte fabrici unde să se angajeze.

Dar iată ca șansa pare a ne surâde! Un investitor mare din industria auto caută un teren de 70 hectare, cu toate utilitățile (apă, curent, gaz, canalizare) unde să construiască o fabrică de sute de milioane de euro, preconizându-se a se crea 2.000 locuri de muncă. Fabrica urmează să producă piese pentru industria auto.

Investitorul (al cărui nume încă nu este public, pentru a nu se începe speculațiile cu terenuri și creșteri de prețùri artificiale), a trimis o solicitare pentru teren tuturor autorităților din județul Alba, prin intermediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Domnul Primar Mircia Gutău ar trebui să ia legătura cu Ministerul Mediului de Afaceri și să facă demersurile necesare pentru a atrage acest investitor la Râmnicu Vâlcea sau în zona noastră periurbană. De exemplu, la Budești sunt disponibile peste 100 hectare de teren liber, unde trebuie introduse doar utilitățile de către autoritățile locale.

Domnule Primar, în numele șomerilor de la USG, dar și a altor tineri vâlceni ce-și caută de lucru, vă rugăm să vă implicați serios în fructificarea acestei oportunități de dezvoltare economică locală. În campania electorală din 2016 ne-ați promis că veți atrage investitori la Vâlcea și în zona periurbană. Acum este momentul să dovediți că vă pasă, cu adevărat, de alegători și că sunteți om de cuvânt, respectând promisiunile date.

Știrea a apărut în ziarul Adevărul (o să las link la comentarii). Ea mi-a fost sesizată de Dumitru Moța. Mulțumesc domnule Moța!

---Paulin Andrei---

Sper că v-a plăcut postarea. E plină de îngrijorarea faţă de soarta locuitorilor din Râmnicu Vâlcea şi plină totodată de reproşuri la adresa leneşului primar Mircia Gutău care nu catadicseşte, de leneş ce e, poate chiar răuvoitor, să îi aducă la el pe marii investitori străini.

Pentru că nu obişnuiesc să public articole lungi, conştient fiind că cititorii sunt grăbiţi, ce am de spus despre această aprigă postare veţi afla peste foarte puţin timp, azi, ori mâine, cel târziu.

Acum doar vă semnalez că grijuliul domn Paulin Andrei e un preţios ridicol, adică varianta masculină a unor personaje feminine din piesele lui Moliere.

(Va urma)

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK