Menu

Constantin Rădulescu spune că înainte de a fi pesedist, e vâlcean, iar mie îmi place ideea

f_350_200_16777215_00_images_banner5_radulescu-constantin.jpg

 

 

 

 

În urmă cu câteva zile, am citit cu interes următorul text semnat de colegul meu, ziaristul Liviu Popescu:

“Președintele Consiliului județean Vâlcea, Constantin Radulescu a declarat pentru Râmnicu Vâlcea Week că, daca autoritățile centrale nu vor găsi soluții pentru platforma chimica, se va alătura protestatarilor și va merge cu ei la București.
„Sunt vâlcean înainte de orice. Trăiesc aici, alaturi de oamenii noștri. Multi îmi sunt vecini, cu multi am copilărit. Cum sa nu le înțeleg necazurile? Iar interesul nostru este comun, platforma sa funcționeze, locurile de munca sa existe, 50.000 de oameni să aibă ce pune pe masa, să-și îmbrace copiii iar judetul sa prospere. Nu facem politică. Sper că autoritățile centrale sa sprijine demersurile noastre de la Vâlcea, sa soluționeze aceasta situație. Altfel nu am nicio ezitare in a mă pune in fata protestatarilor și a merge împreună la București”, spune președintele Radulescu.
De altfel Radulescu a dialogat timp de trei zile in mijlocul protestarilor informandu-i despre stadiul discuțiilor purtate la București.
Situația de pe platforma chimica vâlceană a devenit destul de tensionată, după ce, Uzinele Sodice Govora au refuzat să semneze contractul de furnizare abur industrial de către CET Govora, motivând o creștere exagerata a prețului”.

Din articol, am înțeles că ziaristul e de acord cu atitudinea omului politic.

Astăzi, sub aceeași semnătură, citesc următoarele:

„Aşa cum mi s-a părut deplasată intervenţia PNL în cazul protestului elevilor care doreau acordarea burselor, la fel de deplasată mi se pare şi poziţionarea preşedintelui Rădulescu în cazul protestelor USG.
Din punctul meu de vedere, politicul nu are ce căuta în cazurile civice, în litigile sociale, în litigiile economice. De aceea eu cred că poziţionarea lui Rădulescu de partea protestatarilor, mai mult, „prezenţa lui în fruntea coloanei” are iz electoral. Sau mă înşel eu, dar nu mi se pare normală.
Bun sindicaliştii au venit la CJ, Rădulescu i-a ascultat, bravo lui că a coborât în stradă, le-a transmis problemele la Bucureşti, are guvernul PSD, el este membru PSD, aşadar are guvernul lui, atunci să le rezolve miniştri această problemă. Are telefoane, are toate mijloacele de a comunica direct cu decidenţii de la Bucureşti, nu e nevoie de portavoce şi de un marş pe străzi. Ar da în penibil electoral. Aşa cum am văzut peneliştii furând protestul elevilor”.

Am dat aceste citate lungi fiindcă susţinerile mi s-au părut contradictorii. Evident, poate colegul meu s-a mai gândit, a mai aprofundat, în fond, numai boul, se zice, e consecvent.

Fiindcă discuţia este interersantă, o putem adânci. Deocamdată, punctul meu de vedere e clar, anume că ideea preşedintelui Rădulescu de a protesta alături de angajaţii de la Sodă în cazul în care problemele nu se rezolvă mi se pare salutară şi...depolitizantă. Vă închipuiţi că preşedintele nu ar fi iertat de partid, dacă, în ultimă instanţă, ar face ceea ce ameninţă că face. Ar fi însă aplaudat de vâlceni.

Cum spunea chiar Constantin Rădulescu: „Sunt vâlcean înainte de orice.” Vorba îmi aduce, mutatis mutandis, aminte de Lucreţiu Pătrăşcanu: „Înainte de a fi comunist, sunt român”.

Înainte de a fi pesedist, Constantin Rădusescu e vâlcean, cel puţin asta susţine, iar mie îmi place ideea şi nu văd aici nici politizare, nici preluarea în folos propriu a energiei unor demonstranţi.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK