Menu

Paulin Andrei e Dumnezeu de Vâlcea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_paulin_andrei.jpg

 

 

 

 

Există vedete pe Facebook, fiecare zonă are star-urile ei virtuale care, chipurile, fac opoziție. La Vâlcea, printre alții, îl avem pe domnul Andrei Paulin. Pe scurt, fiindcă nu am timp, câteva impresii.

Ridică ziaristul Liviu Popescu, în mod corect, problema implicării oamenilor de afaceri în viața socială.

” Mă uit la comentariile asupra unor articole despre oamenii de afaceri, pe scurt, "patroni', cum le spun romanii. Un spirit comunist, militant, plin de ura..denotă aceste comentarii.
Un astfel de manger din Romania și din toată lumea de altfel, este cel care a renunțat odată la un loc călduț și liniștit de angajat cu opt ore.
Și-a a asumat că se va trezi la ora 6 și se va culca după ora 24. Că va avea probabil doar sâmbătă liber. Că dacă pleacă în concediu niciodată mai mult de o saptamana va avea telefonul mereu cu el. Că trebuie să achite lunar taxe și impozite, că trebuie să sune mereu după terti să aibă un flux financiar, că trebuie să asigure ziua de mâine angajaților, că trebuie să facă față controalelor de orice tip, că viața de familie nu prea mai e. Că unii nu pot apuca pensia. Astea sunt doar o parte din "avantajele" vieții de "stăpân de sclavi" cum mai sunt numiți...”, scrie Liviu Popescu.

Vine imediat, frate, Paulin Andrei și, referindu-se la faptul că primarul Mircia Gutău a conferit titlul de Cetățean de Onoare unor oameni de afaceri, decretează.

”1. Doi dintre cei trei afaceriști merită acest titlu, al treilea nu merită!

2. Cetățenii de onoare afaceriști nu se fac în perioade electorale, atunci când vrei să smulgi voturile angajaților celor trei patroni!

3. Tu, ca primar care spui că apreciezi oamenii de afaceri ce creează locuri de muncă, ești puțin ipocrit!”

Așadar, Paulin Andrei e Dumnezeu, știe cine merită și cine nu merită ceva. Știe când se fac și când nu se fac cetățeni de onoare. Știe că dacă apreciezi oamenii de afaceri și nu ești primar ești ok, dar dacă îi apreciezi ca primar ești ipocrit.

Noaptea minții.

Elucubrațiile continuă.

”Dacă îți doreai, cu adevărat, locuri de muncă pentru vâlcenii tăi, creeai facilități și investeai în parcuri industriale pentru a atrage investitori adevărați, cu forță financiară și cu experiență internațională, ce creeau locuri de muncă foarte bine plătite. Nici nu trebuia să-ți bați capul prea tare, doar copiai "modelul Sibiu" și gata, rezolvai problema locurilor de muncă! Așa, vâlcenii nu mai erau nevoiți să fugă în Sibiu sau în București pentru un loc de muncă bine plătit”.

Repetă și Paulin Andrei tâmpenia cu primarii care trebuie să facă parcuri industriale ca și cum Primăria ca instituție asta trebuie să facă. Lozinci, bune pentru China.

Apoi, unde parc industrial, pe Capela ?

Urmează culmea politicianismului de tip Facebook. Paulin Andrei știe el că primarul mimează, că pune piedici, că taxele sunt cele mai mari din țară, de parcă ar pleca Gutău acasă cu taxele astea.

”Dar tu, ca primar ce mimează interesul cetățenilor vâlceni, ce ai făcut în 10 ani de primărie? Ai pus piedici potențialilor investitori, nu ai creeat un mediu propice investițiilor și afacerilor, ba chiar ai împiedicat mediul de afaceri, fixând cele mai mari taxe din țară pe activele imobiliare ale firmelor. Păi cum vrei să-ți vină investitori în situația în care tu îi iei cu parul? Cum urmărești interesul cetățenilor vâlceni pentru locuri de muncă bine plătite, când tu le pui piedici administrative, fiscale și de tot felul?”

Evident, reperul moral Paulin Andrei vrea să termine apoteotic.

”Ipocrizie, rea voință și... iarăși ipocrizie!”

Nu știu ce m-a apucat să scriu despre domnul Paulin Andrei. Dar am făcut-o. Promit să nu mă repet.

Textul său e luat copy/paste, chestiile cu ”creează” etc. aparțin autorului.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN