Logo

Deputatul PSD Daniela OTEȘANU, întrebare pentru Ministrul Educației, privind oferirea de suport psihologic copiilor care au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

f_350_200_16777215_00_images_banner4_D.Otesanu.jpg

 

 

 

 

 

Deputatul PSD Daniela Oteșanu le-a adresat Ministrului Educației și Ministrului Afacerilor Externe o întrebare privind identificarea de soluţii suplimentare pentru oferirea de suport psihologic copiilor care au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

În adresa înaintată, deputatul spune că la nivel național sunt aproape 20.000 de copii care au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, motiv pentru care vrea să știe ce soluții au adoptat cele două ministere pentru a include minorii rămași în țară în grija rudelor sau apropiaților în programe de monitorizare și consiliere psihologică.

Deși totalul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate a coborât este important să se reducă rata de suicid și depresie la cei care nu pot suporta despărțirea de familia de origine pentru o perioadă îndelungată de timp.
Mare parte dintre copiii cu ambii părinți plecați la muncă în străinătate sunt în îngrijirea rudelor de până la gradul IV, fără măsuri de protecție, restul fiind plasați la un asistent maternal, centre de plasament sau alte familii ori persoane.

Pentru toate acestea, deputatul Oteșanu consideră că acești minori au nevoie de o pregătire suplimentară privind orientarea școlară și consilierea individuală, aceștia reprezentând o categorie specială, neinclusă în programe sociale sau pedagogice.

Acești copii nu sunt, teoretic, singuri, ei au părinți, dar care nu sunt lângă ei, nu îi iau de la școală, nu le verifică temele. Din aceste motive, devin introvertiți, nesiguri și de multe ori abandonează școala pentru că nu fac față solicitărilor pedagogice.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.