Menu

BannerPSD

Despre ecourile la articolul cu Frații Rădulescu

f_350_200_16777215_00_images_radulescu_fratii_1.jpg

 

 

 

 

Biograful Sfântului Simion Noul Teolog ne spune că acesta se tulbura și se mânia în chip nepătimaș. Trebuie să fii sfânt pentru a reuși asta, eu mă tulbur în chip pătimaș și mă mânii la maxim, mai ales pe oamenii pe care îi prețuiesc, fiindcă la ceilalți nu sunt la fel de atent.

A stârnit, ce să vezi, îngrijorare pe la Vâlcea, Pitești și chiar mai departe articolul meu în care spuneam că Frații Costi și Lucian Rădulescu au devenit vanitoși, și-au luat-o în cap de la prea multă putere. Telefoane, mesaje, că de ce, pentru ce, ce să facem ca să fie bine și să nu fie rău.

Nu trebuie să faceți nimic.

În primul rând fiindcă articolul cu problema conține o groază de aprecieri la adresa celor doi și un singur reproș. S-ar fi bucurat Buican, de exemplu, dacă aș fi scris despre el că e tânăr și dinamic, că are o imensă dorință de a reuși în administrație, că și-a alcătuit în mod inteligent o echipă fidelă care nu provoacă tensiuni în organizație, că Vâlcea nu va pierde, ci va avea de câștigat în viitorul apropiat. Asta am scris despre Frații Rădulescu, adăugând că trebuie să fie atenți la atitudinea față de cei din jurul lor fiindcă puterea predispune la aroganță.

Un poet evreu pe nume Yehuda Amichai zice că acolo unde avem dreptate nu poate crește nicio floare, așadar e mai bine să nu am dreptate nici eu, nici cei despre care am scris, vom vedea pe viitor cum stau lucrurile.

Morala acelui articol este că oamenii s-au obișnuit ca presa să se poziționeze radical, adică ori să îi laude pe anumiți politicieni, ori să îi înjure, iar dacă i-ai lăudat ieri și îi critici azi înseamnă că șantajezi, precum dacă ieri i-ai criticat și azi îi lauzi înseamnă că între timp ți-ai vândut sufletul. Nu e bine, stimabililor, în ziare trebuie să apreciezi ce e de apreciat și să critici ce e de criticat.

Ce a fost cu totul surprinzător în corul reacțiilor la respectivul articol este că unul dintre frați a dat like pe Facebook, în loc să dea vomă, cum ar fi făcut cine știu eu de la liberali, sigur că nu sunt vreun fraier și am putut zice că e o ironie, dar în mod formal apărea ideea că mesajul a fost înțeles în sensul cel mai bun al termenului.

Am remarcat la aproape toți cei cu telefoane și mesaje că nu i-au pârât la mine pe Frați pentru alte lucruri, nu mi-au spus că mai bine scriam despre cutare și cutare faptă rea, nu au găsit altceva de reproșat decât eventuala îngâmfare, dar știm cu toții că pe cei care au puterea îi putem acuza a priori că li se urcă la cap.

Am scris zeci, poate sute de articole favorabile acestei administrații vâlcene și acestor oameni și într-un fel i-am cauționat fără ca ei să mă oblige să fac asta, am procedat așa fiindcă am sperat și sper să se ridice și Vâlcea la nivelul pe care îl merită. Voi scrie în continuare pozitiv, evident, până la proba contrarie, iar când mă voi mânia o voi face pătimaș, fiindcă nu sunt Sfântul Simion Noul Teolog.

Frații Rădulescu și echipa lor nu sunt deloc perfecți, dar sunt tot ce putea propune mai bun politica din Vâlcea la acest moment.

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK