Menu

Senatorul PSD Matei Constantin Bogdan, la Paris la Forumul Tinerilor Membri Parlamentari

f_350_200_16777215_00_images_banner3_matei-bogdan-paris-intalnire.jpg

 

În perioada 18-19 septembrie 2018 am participat la FORUMUL TINERILOR MEMBRI PARLAMENTARI desfășurat la Paris.

Sunt onorat să mă aflu pentru a doua oara la acest forum din partea grupului parlamentar PSD din Senatul României, alături de deputați și senatori din Parlamentul României.

Agenda întalnirilor a cuprins subiecte precum "Poziția strategică a centrului politic european" și "Reinventăm Europa: pentru o unitate mai puternică a cetățenilor europeni".

Astăzi, când vorbim atât de des despre viitorul Uniunii Europene și despre crearea unei Europe mai unificate, este firesc să reflectăm asupra contribuției generației tinerilor politicieni la acest exercițiu, o contribuție care ar trebui să se concentreze mai ales pe reconectarea oamenilor de toate vârstele cu proiectul european.

f_350_200_16777215_00_images_banner3_matei-paris2.jpg

În contextul actual, avem nevoie mai mult ca niciodată de răspunsuri comune, capabile să demonstreze că Europa poate ieși din ce în ce mai puternică, mai înțeleaptă și mai unitară, în beneficiul cetățenilor.

În eforturile noastre de consolidare a unității europenilor, trebuie să ne amintim cu toții că UE se bazează pe valori, demnitate umană, libertate, democrație, toleranță, egalitate, statul de drept și respectarea drepturilor omului.

Acestea sunt fundamentele procesului de integrare europeană care trebuie păstrate dacă dorim ca Uniunea să avanseze într-o manieră mai unitară și mai coerentă, să se concentreze asupra soluțiilor europene consensuale la provocările actuale și să evite divizarea mai aprofundată între statele membre.

Matei Constantin Bogdan-Senator PSD de Vâlcea

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN