Menu

Scrisoare deschisă către ziaristul Petre Tănăsoaica. Recunosc, sunt Fan PSD. MAI VREI CEVA ?

f_350_200_16777215_00_images_tanasoaica_smeoreanu.jpg

 

Mă, Petre, cu tine pot vorbi mai frust, fiindcă eşti băiat deştept şi înţelegi din prima.

Nu o mai ţine langa, ca toţi proştii, cu privire la Stăpânii Mei de la PSD. Ştii bine, bine că dacă e să tocmim contracte o putem face cu stânga, cu dreapta, cu centrul, cu cerul şi cu pământul. Ştii bine că eu n-am stăpâni, că sunt, poate din păcate, chiar de nestăpânit.

Eu tocmesc contracte cu ăia pe care simt că îi pot susţine, că au ceva valoare, că fac ceva pentru România, desigur, în comparaţie, nu în absolut, adică raportându-i la alţii care ar putea, teoretic, să fie la putere.

Şi nici cu aceia nu tocmesc pe viaţă, o fac punctual, pe comunicate, cu o faci şi tu cu cine o faci, că o faci de făcut, fiindcă n-ai ce face.

Da, Petre Tănăsoaica, eu sunt în perioada asta Fan PSD, am mai fost cu ani în urmă, apoi am fost împotriva lor, când au făcut USL.

Sunt Fan PSD fiindcă au venit cu primul program de guvernare concret, cu cifre şi termene, din întreaga istorie politică a ţării, fiindcă au promis şi văd că fac un Fond Suveran de Dezvoltare, fiindcă au devoalat Statul Paralel, fiindcă schimbă Legile Justiţiei şi fiindcă par şi sper că sunt şi în profunzime mai naţionalişti decât cei din jurul lui Iohannis.

Apropo de Iohannis, am intuit din 2014 că e susţinut de Deep State, fenomen pe care abia atunci l-am perceput şi care mi-a provocat o imensă greaţă.

Este, recunosc, un iz de populism la PSD, dar dacă populismul vine de la cuvântul populaţie, o las aşa, fiindcă nici progresismul şi sofisticăria nu mă îmbată, mă ambetează.

Lucrurile sunt simple mai ales în Vâlcea, dragă Petre, cu liberalii şi pesediştii. Buican şi Gică au fost o calamitate pentru acest judeţ. Infatuaţi şi superficiali, au acţionat ca o gaşcă flămândă, dacă puneau iar mâna pe putere, Vâlcea era de părăsit urgent, cel puţin eu asta am simţit.

În fine, ideea pentru care îţi scriu public, amice, este că tu te laşi hipnotizat de contracte, nu eu, dar din respect faţă de vechea noastră intercunoaştere, nu detaliez.

Îmi zici că ar fi bine să îi iau la ture în emisiunea de la Etalon şi pe unii şi pe alţii. Care alţii ? Pe Gutău şi Costi Rădulescu ? Da-mi, iubitule, sms înainte de emisiune şi zi-mi ce nenerociri au făcut aceştia şi praf îi fac dacă ai argumente. Nu mă pune însă să paradesc la oameni doar de dragul paradelii, că nu pun botul, indiferent de cum li se pare sau nu li se pare unora ori altora că se face presă, mai ales pe local. Mie mi se pare că niciodată Vâlcea nu a fost administrată mai bine, că niciodată Râmnicul nu a avut un primar mai bun, că perfecţiunea nu există, dar putem judeca prin raportare la alţii, potenţiali preşedinţi şi primari.

Of, am trecut deja de 400 de cuvinte, iar al câţi analfabeţi funcţionali există, nu îmi permit texte lungi.

Aşa că ia-mă pe încredere, sunt Fan PSD câtă vreme PSD e mai bun, în viziunea mea, decât restul pieţei politice.

Dacă văd pe alţii mai buni, te anunţ.

Şi devin fanul lor.

Cu simpatie,

 

Gheorghe Smeoreanu

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK