Menu

Vâlceanul care construieşte nave spaţiale A FOST ARESTAT ÎN AMERICA

f_350_200_16777215_00_images_banner1_popescu_dumitru_arca_sua.jpgVâlcea este numită de cunoscători și NASA ("National Aeronautics and Space Administration" - n.r.) României pentru că în județul din Oltenia departe de problemele de zi cu zi, de frământările sociale, politice, se întâmplă ceva. O mână de cercetători, oameni care tac și nu prea vorbesc, lucrează la proiecte spațiale. Mai mult, la nici zece kilometri de Râmnicu Vâlcea se lucrează la primul supersonic românesc. Este o realizare a inginerilor de la Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), scria Agerpress în urmă cu câțiva ani.

Iată însă că vâlceanul care construiește neva spațiale a fost arestat în America.

Presa americană anunță arestarea lui Dumitru Popescu, CEO al companiei ARCA Space, unul dintre cei mai mediatizați români în materie de zboruri spațiale. El a efectuat deja 10 experimente cu aparate de zbor.

Potrivit autorităților americane, Dumitru Popescu a fost arestat pe 8 noiembrie, în Jonesboro, Georgia, și extrădat duminică, 12 noiembrie, în comitatul Dona Ana, New Mexico, unde se află și compania sa. El este acuzat de 13 infracțiuni, deturnări de fonduri și înșelăciuni.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK