Menu

Doi cercetători din Vâlcea au câștigat pentru România Marele Premiu la Salonul INNOVA Barcelona 2017

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_David-Stefanescu.jpg

Recent, România a participat la Salonul INNOVA BARCELONA – 2017, competiție la care au fost prezente 10 țări, care au expus 200 de proiecte inovative.
România a câştigat MARELE PREMIU al Salonului INNOVA Barcelona 2017 cu invenția "Procedeu de obținere a adsorbantului carbonic derivat din cenuşă şi adsorbantul carbonic astfel obținut". Autorii ei - Elena David şi Ioan Ştefănescu, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice INC-DTCI-ICSI Râmnicu Vâlcea.
În 2012, la Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse din Germania, cei doi au obţinut o medalie de aur cu invenţia „Material compozit pe bază de paladiu, pentru absorbţia selectivă a hidrogenului”.

Invenția din acest an se referă la un proces de obținere a unui adsorbant derivat din fracția de carbon nears, conținută în cenuşă zburătoare şi la adsorbantul carbonic obținut şi modificat chimic la suprafață pentru a-i creşte capacitatea de captare a CO2 şi care poate fi utilizat în procesele de control al poluării mediului prin emisii de gaze de ardere sau pe scarā mai largă în procese de separare solid-gaz.

Palmaresul pentru cele 30 de invenții prezentate în Standul României, organizat sub egida Ministerului Cercetării şi Inovării:
• 27 medalii de aur;
• 3 medalii de argint;
• 19 premii speciale (12 la ceremoniile organizate în 4 şi 5 mai şi 7 premii acordate în stand).

La Salonul INNOVA BARCELONA-2017 au mai fost prezente 4 invenții româneşti, în Standul INCD Protecția Mediului, care au obținut 2 medalii de aur şi 2 medalii de argint.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK