Menu

Deputatul european Siegfried Mureșan lansează programul de stagii „Primul pas în cariera europeană”

f_350_200_16777215_00_images_siegfried-muresan.jpg
Deputatul european Siegfried Mureșan organizează în perioada 4 mai - 31 decembrie 2015 programul de stagii de practică „Primul pas în cariera europeană” în cadrul biroului parlamentar din București. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani care doresc să se familiarizeze cu activitățile Parlamentului European și, totodată, să acumuleze cunoștințe și experiență profesională în domeniul politicilor europene.

„Prin acest program, doresc să ofer tinerilor bine pregătiți şansa de a se familiariza cu activităţile din Parlamentul European, și, în special, cu cele din cadrul biroului de eurodeputat. Ofer acestor tineri oportunitatea să mă însoţească la întâlniri în ţară, să interacţioneze cu cetăţenii, să pregătească materiale informative pentru mass-media, dar şi să efectueze o vizită de lucru la Parlamentul European pentru a vedea îndeaproape ce înseamnă munca într-o instituție europeană”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.

„Consider că România are nevoie de o generație de tineri bine pregătiți și, de aceea, ori de câte ori am ocazia, vin în sprijinul lor cu astfel de inițiative”, a adugat eurodeputatul român.

Programul de stagii de practică se va desfășura în trei etape: 4 mai - 30 iunie 2015, 1 septembrie - 31 octombrie 2015 și 1 noiembrie - 31 decembrie 2015, urmând a fi selectat un singur stagiar pentru fiecare dintre perioadele menționate.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani sunt invitați să trimită dosarul de candidat până în data de 5 aprilie 2015 la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Candidații trebuie să fie studenți sau absolvenți de studii superioare în domenii ce vizează activitatea Parlamentului European (științe politice, relații internaționale și integrare europeană, științe juridice, studii economice, științe ale comunicării). Dosarul de participare trebuie să conțină CV (format european), foaia matricolă a studiilor universitare și o scrisoare de intenție. Participanții mai trebuie să specifice în ce perioadă preferă să efectueze stagiul de practică: 4 mai - 30 iunie 2015, 1 septembrie - 31 octombrie 2015, respectiv 1 noiembrie - 31 decembrie 2015. Dosarele incomplete nu vor fi luate în considerare.

Anunțarea candidaților selectați se va face în 27 aprilie 2015, urmând ca persoanele selectate să confirme până în data de 30 aprilie 2015. Stagiatura nu este remunerată, dar la sfârșitul perioadei de practică, fiecare stagiar va primi o adeverință care atestă efectuarea stagiului.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN