Menu

Municipiul Râmnicu Vâlcea va marca, pentru a cincea oară consecutiv, Ora Pământului

f_350_200_16777215_00_images_0_0_0_0_0_0_0_0___ora_pamantului_2015.jpg

Municipiul Râmnicu Vâlcea va marca, pentru a cincea oară consecutiv, Ora Pământului – cea mai mare acţiune voluntară de mediu din lume.

Primăria a răspuns astfel invitaţiei adresată de WWF România şi a pregătit, împreună cu Clubul Interact Râmnicu Vâlcea şi cu Teatrul Municipal ”Ariel”, un program de activităţi pentru ziua de 28 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

În această ”oră a Pământului”, în faţa primăriei municipiului din str. General Praporgescu vor avea loc evenimente diverse printre care momentul dramatic ”Pământeanule, şi tu eşti un «mic prinţ»” (adaptare după Antoine de Saint-Exupéry), proiecţii de filme tematice, animaţii stradale, jocuri de lumini sau lansări de lampioane. Evident, lumina din sediul municipalităţii şi de pe faţadă va fi stinsă în mod simbolic.

Totodată, primăria a transmis 50 de adrese principalelor societăţi comerciale şi instituţii publice din Râmnic, invitându-le să marcheze acest eveniment prin stingerea iluminatului în data de 28 martie, între orele 20.30 – 21.30, aceeaşi invitaţie fiind adresată tuturor locuitorilor oraşului.

O adresă a fost transmisă şi către CEZ Oltenia pentru a măsura consumul de energie electrică din timpul Orei Pământului în vederea comparării acestuia cu consumul dintr-o zi obişnuită.

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN