Menu

SUNTEM PREGĂTIŢI PENTRU IARNĂ

0 0 0 _ pregatiti de iarna.jpg

Încă de la sfîrşitul lunii octombrie când am elaborat proiectul de program pentru sezonul friguros, am trecut la îndeplinirea măsurilor stabilite la nivel judeţean care să ne asigure prevenirea oricăror evenimente nedorite în cazul ninsorilor sau al altor fenomene specifice iernii.

Acţiunile au demarat prin organizarea unui colectiv operativ de acţiune la nivelul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean, colectiv în care au fost cuprinşi şi reprezentanţi ai unităţilor de administrare a drumurilor de interes naţional şi judeţean. În acelaşi timp, împreună cu conducerea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, am efectuat o inventariere a mijloacelor auto, echipamentelor şi materialelor de intervenţie în situaţia unor cantităţi considerabile de zăpadă care ar putea conduce la înzăpezirea reţelei de drumuri, funcţie de care am stabilit măsurile specifice de acţiune şi intervenţie. Tocmai de aceea, am dispus ca, în regim de urgenţă, să fie reactivate şi dotate corespunzător pentru iarnă toate secţiile de drumuri judeţene cărora le-au fost repartizate spre coordonare un număr corespunzător de baze şi puncte de sprijin unde vor fi staţionate 7 autofreze şi autogredere, 18 autobasculante, 10 tractoare, 27 lame pentru autogredere şi alte mijloace de intervenţie (autopluguri, tractoare etc.), 10 răspânditoare de material antiderapant şi altele. În acelaşi scop, au fost identificate utilajele şi mijloacele mecanice aflate în proprietatea unor firme cu capital majoritar de stat sau privat care pot fi închiriate şi folosite în situaţii deosebite. La rândul său, RAJDP a constituit în 8 puncte din judeţ depozite de materiale antiderapante unde au fost stocate până în prezent aproape 5.000 mc nisip şi 120 tone de sare.

Deoarece nu se justifică cheltuielile pentru deszăpeziri din cauza traficului foarte redus pe timpul iernii, am dispus ca, odată cu începerea ninsorilor, să se închidă circulaţia rutieră pe drumurile DJ 105 G, Avrig – Voineasa, DJ 676 E (drum minier),   DJ 701 D, Ciunget – Galbenu, DJ 703 N, Releu Cozia. De asemenea, se vor închide şi DJ 656, Olăneşti – Comanca – Tisa şi DJ 651 A, Ghioroiu – limită judeţul Gorj, deoarece au apărut pe aceste trasee mai multe alunecări de teren.

Prin toate aceste măsuri, considerăm că vom avea capacitatea optimă de intervenţie şi că vom reuşi să menţinem sub control şi în funcţiune traficul de transport persoane şi mărfuri pe drumurile din judeţ. 

 

Dr.ing. ION CÎLEA

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN