Menu

ZIUA INFORMĂRII EURES

eures.jpg

În data de 18 septembrie 2014 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea  a organizat un SEMINAR intitulat ZIUA INFORMĂRII EURES în sala de conferinţe a Hotelului Maria din Rm.Vâlcea. 

Scopul evenimentului a fost acela de a promova oportunităţile de ocupare oferite de reţeaua EURES pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă (tineri absolvenţi, şomeri de lungă durată), a serviciilor EURES de recrutare şi a serviciilor ANOFM furnizate angajatorilor români.      

Obiectivele urmărite prin realizarea acestui seminar au fost:

 

promovarea oportunităţilor si facilităţilor oferite de reţeaua EURES în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, angajatorilor, precum şi potenţialilor parteneri sociali la nivel local; 

informarea grupurilor ţintă despre posibilităţile şi rezultatele reţelei EURES ROMANIA;

încetăţenirea unei culturi a mobilităţii forţei de muncă precum creşterea gradului de conştientizare a beneficiilor utilizării reţelei EURES ROMANIA în rândul solicitanţilor de locuri de muncă în Uniunea Europeană, respectiv angajatorilor, precum şi potenţialilor parteneri sociali la nivel local (sindicate, patronate, etc).

Mobilitatea forţei de muncă – naţională sau europeană – este o temă abordată atât prin prisma facilităţilor prevăzute de cadrul legal naţional cu privire la stimularea ocupării (Legea nr.76/2002 cu modificările şi completările ulterioare) cât şi prin prisma serviciilor EURES care pot fi oferite, dacă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă decid să îşi caute un loc de muncă într-un  stat european. 

La eveniment a fost prezent şi Prefectul Judeţului Vâlcea, dl. Dumitru Nicu Cornoiu.

Pentru persoanele interesate să lucreze în SEE (UE + Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Elveţia), AJOFM Vâlcea organizează cursuri de competenţe în limba engleză, germană. Durata cursurilor este de 60 ore (aproximativ o lună). Actele necesare înscrierii la aceste cursuri pentru şomeri sunt următoarele: carte identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, diploma de absolvire, adeverinţa medicală, adeverinţă de venituri pentru şomerii neindemnizaţi (Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea)  

ANOFM este membru de drept al reţelei EURES (website-ul www.eures.anofm.ro).

 

Nicolae Gabriel ALBINARU 

DIRECTOR EXECUTIV

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN