Menu

Oficial. Accidente și infracțiuni în Vâlcea în ultimele 24 de ore

 f_350_200_16777215_00_images_politia_romana_1.jpgAccidente rutiere

La data de 23 iulie a.c., ora 21.25, B. Tiberiu, 25 ani, din mun. Rm. Vâlcea a condus un autoturism pe bld. Tineretului, iar în dreptul unui centru comercial a fost surprins de traversarea prin loc nepermis  a lui D. Gheorghe, de 53 de ani, din  mun. Râmnicu. Vâlcea, lovindu-l cu partea lateral dreapta faţă.

 

În urma impactului, a  rezultat rănirea gravă a pietonului, diagnostic  fractură ambele oase antebraţ drept, TCC minor.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

De asemenea, în urma testării şi a pietonului, rezultatul pe aparatul etilotest a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Atât conducătorului auto, cât şi pietonului li s-a recoltat câte o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

***

La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 11.00, P. Florin, de 34 de ani, din com. Perişani, a condus un autoturism, şi a efectuat fără să se asigure o manevră de mers înapoi, lovind uşor cu partea spate a autovehiculului pe T. Vasile, de 78 de ani, din oraşul Brezoi.

 

În urma evenimentului, a rezultat rănirea uşoară a pietonului, fiind diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, TCF deschis, escoriaţii.

 

 

 

Nerespectarea legii

 

La data de 23 iulie a.c., ora 07.10, poliţiştii în timp ce efectuau activităţi pentru combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, pe strada Tudor Vladimirescu din mun. Drăgăşani au procedat la oprirea pentru control a ansamblului de vehicule format dintr-o autoutilitară şi semiremorcă, ce era condus de către M. Marin, de 59 ani, din mun. Craiova, jud.Dolj. 

 

Conducătorul auto a fost supus testării pentru stabilirea alcoolemiei în aerul expirat, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336,  alin.1 din  C. Penal, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

 

***

 

               

La data de 23 iulie a.c., ora 20.30, a fost depistat M. Cornel,  de 40  ani, din com. Beica de jos, jud. Mureş, care a transportat cu o autoutilitară pe DN 7-Râmnicu Vâlcea 4.220 kg  fructe, cu toate că în documentele de însoţire a mărfii era consemnată cantitatea de 2.500 kg.

 

Diferenţa de 1720 kg pepeni a fost confiscată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar societatea de tip PFA a fost sancţionată cu amendă de 20.000 lei conform legii 12/1990 pentru protejarea populaţiei protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

  

 

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii au acţionat pe raza comunelor Berislăveşti şi Sălătrucel, ocazie cu care au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de B. Ion de 53 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bărbatul transporta şi efectua acte de comerţ fără documente de provenienţă cu o autoutilitară peste 600 kg de legume şi fructe( pepeni, roşii şi cartofi).

 

Persoana depistata a fost sancţionată contravenţional cu amenda de 500 lei, conform art.2, pct.1 din Legea 12/1990, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie, la depozitul unei societăţi comerciale.

***

 

Activităţi efectuate de Biroul de Poliţie Transporturi

 

În perioada de   17 – 23 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi şi cei din cadrul posturilor subordonate, au organizat şi executat  acţiuni  împreună cu jandarmi şi organe de control CFR din cadrul Regionalei Craiova, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.

 

Cu această ocazie au fost efectuate 14 controale şi 104 verificări în trenuri de persoane şi în staţii, fiind legitimate 94 de persoane şi depistaţi 72 de călători frauduloşi.

 

De asemenea, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7900 lei.

 

EXEMPLE: 

 

La data de 18 iulie a.c., poliţiştii P.P.TF Drăgăşani au oprit pentru  control o  autoutilitară al cărui conducător auto,  Ş. Iulian, livra sortimente de pâine şi specialităţi de panificaţie fără documente legale. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990 R cu amendă de 5.000 lei şi a fost ridicată în vederea confiscării contravaloarea produselor de panificaţie.

 

În data de 23 iulie a.c., poliţiştii P.P.T.F. Rm. Vâlcea au  prins în flagrant pe M. Florian, de 25 ani, din com. N. Bălcescu, jud. Vâlcea care a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada Cerna din Rm. Vâlcea o geanta cu mai multe documente şi bani.

Bunurile sustrase au fost predate părţii vătămate, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului.


 

Biroul de presă al Poliției Vâlcea

 

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN