Menu

Un pic de tămâie la capul mortului, Oltchim!

f_350_200_16777215_00_images_poze_Comisia_de_Dialog.JPG

Comisia Judeţeană de Dialog Social s-a întrunit, astăzi, la o săptămână după o altă şedinţă dedicată viitorului combinatului chimic. De această dată, presa vâlceană n-a mai avut acces la discuţii decât primele cinci minute, ,,pentru poză”. 

Sub pretextul că sunt doar discuţii tehnice legate de soarta Oltchimului, prefectul de Vâlcea, Dumitru-Nicu Cornoiu, a convocat o parte din Comisia Judeţeană de Dialog Social, în timp ce în faţa instituţiei se aflau peste 50 de foşti angajaţi ai combinatului. De cealaltă parte, doar jumătate dintre invitaţi au răspuns solicitării, nemotivându-şi în nici un fel absenţa. Considerând că de fiecare dată când presa este de faţă, discuţiile iau altă turnură, reprezentatul Guvernului în teritoriu a adoptat politica ,,uşilor închise”. 

f_350_200_16777215_00_images_poze_Protestatari.JPG

După aproape două ore de discuţii, la care a asistat atât conducerea combinatului, cât şi administratorii judiciari şi sindicaliştii, singurul câştig a fost o promisiune de stabilire a strategiei de redresare a combinatului. Chiar şi în ceasul al 12-lea, sindicaliştii nu acceptă în ruptul capului să spună că a fost o pierdere de timp şi că doar s-a bătut apa-n piuă, pentru că stategia ar fi trebuit să existe încă de la numirea administatorului judiciar. ,,Am stabilit să transmitem un document premierului Victor Ponta, în care să cerem constituirea unei echipe de specialişti, care să elaboreze stategia de redresare a combinatului”, a explicat Mihai Diculoiu, în timp ce colegul său de structură sindicală, Ionel Vâncea, a fost mai categoric: ,,N-a fost nici o pierdere de timp, eu nu ştiu de ce se grăbeşte presa cu privatizarea!”. 

Afară, foştii angajaţi de la Oltchim îşi pierduseră şi ei răbdarea, considerând că atât timp cât nu se întâmplă nimic la Oltchim, întâlnirile de acest fel nu sunt altceva decât praf în ochi. Sau un pic de tămâie la capul mortului!

VALCEA - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN