Menu

Citiţi şi comparaţi ! Iohannis - sec şi rece, Grindeanu - cald şi generos

f_350_200_16777215_00_images_banner1_iohannis_grindeanu.jpgCuvintele contează măcar pentru adevărul că la început a fost Cuvântul.

 

Preşedintele Iohannis a scris pe Facebook de Ziua lui Eminescu şi a Culturii Naţionale:

 

„M-am simțit onorat de fiecare dată când am avut ocazia ca, în numele românilor, să acord cele mai înalte distincții celor care și-au dedicat întreaga viață creației culturale. Operele lor ne-au bucurat inimile şi ne-au îmbogățit spiritual. În lume, respectul pentru țara noastră se clădește în bună măsură pe aprecierea internațională a culturii și artiștilor ei. Patrimoniul nostru cultural continuă să fie cel mai elocvent și reprezentativ act de identitate al națiunii române".

 

Premierul Sorin Grindeanu a fost însă cu mult mai pe sufletul românilor scriind:

 

„Am remarcat cu bucurie că prima mare sărbătoare laică a anului este chiar ziua de astăzi, Ziua Culturii Naționale, o dată care se suprapune în mod fericit cu numele lui Mihai Eminescu. La fel cum luna ianuarie din calendarul religios începe cu sfințirea apelor pentru primenire și bună așezare, tot așa, ziua de astăzi e menită să ne reconecteze, încă din primele zile ale Anului Nou cu rădăcinile noastre de identitate culturală.
"De asemenea, mi-am reamintit cu nostalgie de vremurile în care bunicii își învățau nepoții, încă din primii ani de viață, versurile lui Eminescu. Eu însumi am învățat primele poezii ale lui Eminescu, tot așa. Cultura este vie și este Viață. Cultura a stat mereu la porțile Spiritului și ne-a adus Bucurie și Libertate, chiar în cele mai grele clipe pentru acest popor. De aceea, să nu lăsăm să treacă ziua de astăzi fără să permitem Frumosului să ne încânte în toate formele lui, fie că e vorba de cărți, teatru, muzică, film, pictură, sculptură sau orice altă formă artistică de expresie creată în acest spațiu cultural ! Să ne celebrăm și să ne iubim oamenii de cultură, artiștii, pentru felul în care au ales să își împlinească misiunea pe pământ!"

 

Două mesaje, doi oameni, două trăiri şi două moduri diferite de a vedea semnificaţia zilei

de 15 Ianuarie.

 

 

C.I.

The most visited gambling websites in The UK