Senzational

Document

Criterii literare

Cititorul suparat rau

Criterii practice

Blogu' lu' Smeo

Editorial

Gata cu tratamentele de întreținere, cremele și împachetările corporale! S-a descoperit secretul tinereții!

Gata cu tratamentele de întreținere, cremele și împachetările corporale! S-a descoperit secretul tinereții!  Secretul tinereții este pe cale să fie deslușit dacă ne raportăm la experiența incredibilă trăită de un astronaut după ce a realizat imediat ce a pus picioarele pe Pământ că fratele său geamăn pare mai în vârstă decât el și chiar este mai scund.

 

Scott Kelly este un astronaut american pasionat de meseria sa și trimis deseori în misiuni speciale. Ultima misiune a astronautului a durat 340 de zile, cea mai lungă din cariera sa, dar și cea mai bizară.

 

Gata cu tratamentele de întreținere, cremele și împachetările corporale! S-a descoperit secretul tinereții!  S-a întors cu puternice dureri musculare și sensibilitate la nivelul pielii. Mai mult decât atât, a realizat că fratele său geamăn, Mark, pare mai bătrân decât el, iar ceea ce a fost de-a dreptul surprinzător este faptul că Scott este mai înalt cu 3,8 centimetri decât atunci când a plecat în spațiu.

 

”Sunt surprins! Mă simt foarte diferit din toate punctele de vedere, în comparație cu prima misiune în spațiu”, a declarat Scott Kelly în cadrul unei conferințe de presă.

 

În ceea ce privește faptul că a crescut în înălțime, astronautul glumește spunând că ”gravitatea s-a ocupat să pună lucrurile în ordinea corectă”.

 

Potrivit presei internaționale, cei doi frați gemeni s-au născut în anul 1964, la o diferență de 6 secunde și de-a lungul vieții au fost mereu gemeni perfecți. Astăzi, Scott pare vizibil mai tânăr decât fratele său, explicația fiind în Teoria Relativităţii a lui Einstein.

 

Teoria se referă la timpul care trece mult mai încet atunci când un obiect se mişcă în spaţiu, însă atunci când acesta este staţionar timpul trece mult mai rapid. De asemenea, timpul trece mult mai încet atunci când obiectul se află mai aproape de o masă gravitaţională, precum Pământul.

 

În concluzie, pentru astronaut timpul în spațiu a trecut mult mai încet și ținând cont de faptul că nici corpul său nu a fost expus niciunui factor nociv prezent pe Pământ, Scott Kelly a îmbătrânit mai greu.

 

Cei doi gemeni sunt studiați de către specialiștii NASA, ambii find supuși unor examene medicale complexe, însă rezultatele studiului vor fi cunoscute abia după 6 ani, timpul necesar pentru a analiza cu exactitate schimbările fizice ale astronautului și cauzele lor, după cum au declarat experții NASA.


Sursa:cyd.ro

Share

Cautare in site

PUBLICITATE

INSTITUTUL NAŢIONAL DE CRIOGENIE

I.C.S.I. RM. VÂLCEA

Adresa: Str. Uzinei nr. 4, 240050, OP Raureni, CP 7, Rm. Valcea

Tel: 0250/733890; 732744, Fax: 0250/732746

E-mail: office@icsi.ro; C.U.I. 2538104; Reg. Com: J.38/47/1997

  • Susţinerea programului nuclear naţional – fisiunea nuclearăşi fuziunea nucleară;
  • Tehnici criogenice, materiale şi echipamente specifice;
  • Hidrogenul şi pile de combustibil; Surse de energie regenerabile;
  • Gaze pure şi ultrapure(Ar, Ar spectral, He, H2, N2, O2, CO2, CH4 etc.) pentru analize şi calibrarea instrumentaţiei de analiză;
  • Amestecuri de gaze pentru sudurăîn mediul controlat; gaz INERGEN pentru stingerea incendiilor;
  • Apă sărăcităîn deuteriu;
  • Analize izotopice şi fizico-chimice pentru alimente, băuturi alcoolice - şi nealcoolice; analize de mediu (apă, aer, sol).

Citeste si da mai departe!

Viral pe net

Comentarii

Publicitate

Ziarul Criterii Naţionale
este editat de SC SMEOREANU PRESS SRL  si SC SMEOREANU PUBLICITATE SRL
(Com. Albota, Str. Arnota nr. 316, jud. Arges)
General manager: Gheorghe Smeoreanu
Redactor-şef:  Eva Smeoreanu
Grafician:  Mihai Constantin
E-mail: ziarulcriterii@yahoo.com