Menu

10 dintre cele mai cumplite acte de răzbunare din istorie

f_350_200_16777215_00_images_Razbunare.jpg 
Se spune că  răzbunare este dulce, dar societatea ne învăță,  în ziua de azi, să iertăm și să uităm. Unii oameni, însă, au reușit să acumuleze atât de multă ură, la un moment dat, încât au simțit că nu și-ar putea intra pe făgașul normal al vieții lor decât răzbunându-se. Iar unii au făcut-o mai cumplit decât alții! Mai jos, doar 10 exemple dintre cele mai  grăitoare, consemnate de istorie.
 
Carl V. Erickson 
Carl Erickson a fost un bărbat care n-a reușit să uite, timp de 50 de ani, o farsă care i sef_350_200_16777215_00_images_Razbunatorii_Carl_Ericsson.jpg făcuse, în copilărie, la școală. Și, în 2012, Carl a găsit momentul să se răzbune. A urmărit până acasă pe unul dintre cei implicați în gluma proastă făcută cu o jumătate de veac în urmă -  Norm Johnson, acum în vârstă de 73 de ani. I-a bătut în ușă, l-a întrebat, pentru siguranță, dacă acela-i este numele, după care l-a împușcat de 2 ori în față, fără nicio altă explicație. Ericsson a fost condamnat la închisoare pe viață.
 
Aaron Burr 
Aaron Burr și Alexander Hamilton au avut un fel de prietenie dragoste/ură. Atunci când Burr a candidat pentru președinția SUA, în1800, Hamilton l-a susținut pe rivalul acestuia, Thomas Jefferson, lucru care l-a costat pe Burr reușita, în ciuda faptului că el a ajuns să  primească funcția de vice-președinte. Burr l-a provocat pe Hamilton la duel, în 1804, și l-a împușcat mortal pe rivalul său politic. Gestul său de răzbunare i-a ruinat cariera politică lui Burr.
 
David Carroll
Pe David Carroll s-ar putea să-l știți pe ca pe chitaristul din trupa ”Fiii lui Maxwell”.
În timp unei excursii în Nebraska, manipulatorii bagajelor de pe aeroport au reușit să-i rupă chitara, de care, evident, acesta avea mare nevoie. Păgubitul a depus o plângere și a încercat să obțină un gen de compensație financiară, din partea liniilor aeriene, pentru instrumentul distrus. Compania United Airlines s-a eschivat de la o despăgubire. 
Refuzul l-a motivat pe Carroll, care a lansat, în scurtă vreme, trei piese în care se vorbea despre modul în care compania aeriană sparge chitare, și publicul s-a dovedit foarte receptiv. Acțiunile United Airlines au scăzut cu 10%, după lansarea acestei răzbunări muzicale.
 
Eliberarea de la Dachau
La sfârșitul celui de-al II-lea Război Mondial, multe dintre lagărele de concentrare ale lui f_350_200_16777215_00_images_Dachau.jpgHitler erau preluate de trupele din SUA. Unul dintre aceste lagăre a fost Dachau, situat în Bavaria. După ce trupele americane au văzut ororile ce se petrecuseră în acel lagăr, au pornit un atac furibund asupra celor 75 de naziști găsiți acolo, în ciuda faptului că aceștia deja se predaseră. 
Niciun american n-a fost acuzat în urma anchetării acelor momente și totul a reușit să fie ținut sub tăcere, până în 1991.
 
Pauline Parker și Juliet Hulme
 În 1954, adolescentele Pauline Parker și Juliet Hulme au devenit celebre în Noua Zealandă după ce au ucis-o pe mama Paulinei, Honora. 
Parker și Hulme deveniseră extrem de apropiate în anii 50, poate chiar prea apropiate, după părerea unora.
După ce familiile celor două fetele au ajuns la concluzia că ele trebuie separate, părinții Julietei au decis că se vor muta în Africa de Sud. Honora a refuzat s-o lase pe Pauline să-i însoțească, lucru ce i-a adus moartea. Fetele au omorât-o într-un parc public.
Juliet și Pauline au fost judecate și condamnate, dar pentru că erau încă minore, n-au executat decât câțiva ani de privare de libertate. Însă, parte din condamnare a fost și obligarea lor ca, după eliberare, să nu mai încerce să se mai vadă niciodată.
Povestea celor două tinere a stat la baza filmului ”Heavenly Creatures”, făcut în 1994 de Peter Jackson.
 
James Annesley
Familia lui Annesley a fost extraordinar de bogată și deținea un titlu prestigios, în Irlanda.
Arthur Annesley era capul familiei, dar fratele său, Richard, vroia totul. Așadar, diaboliculf_350_200_16777215_00_images_Razbunatorii_James_Annesley.jpg unchi l-a otrăvit pe Arthur și apoi l-a răpit pe fiul său, James, pe care l-a dus în America, unde l-a pus dat ca ucenic.
După ce James și-a plătit datoria, sa întors în Irlanda și a făcut public întregul scandal, iar reputația lui Richard a fost ruinată.
 
Pierre Pecaud
Despre Pierre Pecaud, un cizmar francez din secolul al 19-lea, se crede c-a fost sursă de inspirație pentru Alexander Dumas, când a scris romanul ”Contele de Monte Cristo”.
Pierre s-a logodit cu o femeie bogată, dar prietenii săi, Loupian, Solari și Chaubart ar fi devenit geloși pe succesul ssău. Drept urmare, cei trei l-au acuzat pe amicul lor că este spion englez. 
Pierre a stat în închisoare 7 ani, până când a reușit să-și plătească libertatea cu o grămadă de bani primiți de la un alt deținut, numit Tata Torri. 
O dată ieșit afară din temniță, pe parcursul următorilor 10 ani s-a răcorit: l-a otrăvit pe Solari, l-a uciș și pe Chaubart, iar pe Loupian (care se căsătorise cu fosta sa logodnică) și-a exersat cele mai crude acte de răzbunare. El a păcălit-o pe fata lui Loupian să se mărite cu un criminal, după care a făcut în așa fel încât acela să fie arestat. În cele din urmă i-a incendiat restaurantul dușmanului său, după care l-a înjunghiat.
 
Alan Ralsky 
Alan Ralsky a devenit multimilionar folosindu-se de spamuri de marketing pe Internet. Cât de mult spam? Compania sa trimitea și până la 250 de milioane de e-mail-uri pe zi, iar Razbunatorii Ralski.jpgspamerii spun că o întreagă aripă a casei sale ar fi fost plătită cu o singură eliberare de email-uri, atât de mult!
La un moment dat, momentul răzbunării a venit, și ea a fost uriașă! Un grup de oameni iritați de insistențele sale, a decis să-i dea lui Ralsky o doză din propriul medicament. Ei i-au postat adresa de acasă pe sute de site-uri web, iar Ralsky a început să primească tone - literalmente - de junk mail. Apoi au postat adresa de e-mail și numărul său de telefon, iar acesta fost inundat chiar de lucrul pe care-l făcuse de milioane de ori – de spamuri! Ralsky s-ar fi plâns, mai târziu: "M-au înscris pentru fiecare campanie de publicitate! Acești oameni sunt nebuni! Mă hărțuiesc!".
Totuși, pe cât de supărătoare i s-ar fi părut răzbunarea, nu de la asta i s-a tras necazul cel mai mare. La un moment dat a fost acuzat de manipularea bursei și a trebuit să ispășească 51 de luni în închisoare.
 
Nakam
Cunoscut și sub denumirea de ”Răzbunătorii evreilor”, Nakam era un grup de partizani condus de Abba Kovner. Ei erau dezgustați și devastați, după pierderea a 6 milioane de vieți evreiești, pe durata Holocaustului. Așa că au a trimis 3000 de pâini cu arsenic către foste gărzi SS ce păziserîă un lagăr american. 1600 de oameni au mâncat pâinea otrăvită și 400 dintre ei au murit!
Nakam a încercat chiar să otrăvească alimentarea cu apă pentru mai multe orașe mari din Germania, în scopul de a ucide 6 milioane de oameni, în compensare pentru viețile pierdute ale evreilor.
 
Cora Crippen
După ce Cora Crippen a descoperit că soțul său, dr. Holly Crippen, avea o aventură, ea a plecat repede și în liniște cu banii ei, în 1910. Dr. Holly și-a vândut din avere, inclusiv din af_350_200_16777215_00_images_Razbunatorii_Cora_Crippen.jpg Corei pentru a pleca spre Statele Unite, cu iubita sa, Ethel le Neve. Însă au fost găsite rămășițe umane, în subsolul casei Crippen, și dr. Crippen a fost arestat, găsit vinovat și executat prin spânzurare pentru uciderea soției sale dispărute.
În 2007, rămășițele umane presupuse a fi ale Corei, au fost testate și s-a constatat că aparțin unui bărbat.
 
 
The most visited gambling websites in The UK